Be kell érni a vb-arannyal

Szepsi. Az ötödik fordulóval véget ért a kick-box Slovak Open. Az összesített pontversenyben toronymagasan nyerte meg súlycsoportját a Guard Košice színeiben induló, 26 éves somodi Tóth László, pedig a tavalyi írországi Eb ezüstérmese az első versenyt kihagyta, a legutóbbin pedig „csak” a 2. helyen végzett.

Szepsi. Az ötödik fordulóval véget ért a kick-box Slovak Open. Az összesített pontversenyben toronymagasan nyerte meg súlycsoportját a Guard Košice színeiben induló, 26 éves somodi Tóth László, pedig a tavalyi írországi Eb ezüstérmese az első versenyt kihagyta, a legutóbbin pedig „csak” a 2. helyen végzett. „Még nem jött rendbe teljesen a borda- és lábsérülésem, talán ezért a második hely” – árulta el Tóth, utalva egyúttal arra is, hogy nem maradt ideje a regenerálódásra a két héttel ezelőtti Austrian Open után. Grazban az erős nemzetközi mezőnyben (a tájainkon megszokotthoz képest az osztrák viadalon még perui és indiai versenyzők is indultak) a 70 kg-s súlycsoportban az első helyet szerezte meg. Május elején a Czech Open következik, ahol Tóth címvédőként indul majd light-contactban, majd egy nyíregyházi nemzetközi viadal (jelenleg éppen szponzor kerestetik az útiköltség fedezéséhez), júniusban pedig a szlovák bajnokság lesz az utolsó jelentősebb verseny a szeptemberi, bázeli világbajnokság előtt. A vb-t egyébként már közösen rendezi a két világszervezet, a WKA (World Kickboxing Association) és a IAKSA (International Amateur Kickbox Sport Association), ezzel is jelezvén, hogy a kick-box mihamarabb olimpiai sportággá szeretne válni. „A lobbi egyre erősebb, úgyhogy reménykedjünk abban, hogy a kick-box már a közeljövőben az ötkarikás játékok része lesz, mert egyelőre az olimpiai elsőség helyett kénytelen leszek beérni egy világbajnoki arannyal.”

A Slovak Open privigyei idényzáróján nagyszerűen teljesítettek Tóth tanítványai is. Az ifi-kategóriában a szepsi KBC tagjai 6 érmet szereztek. Az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége, Fehér Dávid (30 kg) light-contactban az 1., semi-contactban pedig a 2. helyen végzett. Fehér János (40 kg, semi-contact) 2. lett, Polyák Ferenc (55 kg) pedig light- és semi-contactban is ezüstérmet szerzett; de pont járt Bača Dániel 4. helyéért is. A felnőtteknél a 18 éves szepsi Bodnár Patrik (65 kg) semi-contactban nem talált legyőzőre, light-contactban pedig a 3. helyet szerezte meg. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?