Baroš repíti a cseheket

Porto. Milan Baroš nevét visszhangozza Európa, miután a csehek fiatal csatára két góljával mattolta a dánokat. A támadó azonban továbbra is visszafogott: szerinte nem a cseh labdarúgó-válogatott az első számú esélyes az Európa-bajnokságon.

FC Vigantice, Rožnov pod Radhoštěm, Baník Ostrava, FC Liverpool – Milan Baroš pályafutásának eddigi állomásai. Az Eb góllövőlistájának vezetője, az aktuális cseh sztár a válogatottban 2001-ben debütált Belgium ellen – természetesen góllal. ReutersA csehek sima, háromgólos győzelemmel küldték haza a dánokat, pedig a mérkőzés első félidejében a skandinávok akarata érvényesült a pályán. „Abból indultunk ki ezen a meccsen, hogy nem szabad ismét hátrányba kerülni, mint a korábbi találkozókon. Ezért inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, és a taktikánk ezúttal bejött: néhány gyors kontra, és eldöntöttük a meccset. Többször is elmondtuk már, de szerintem látszik is a játékunkon: mi élvezzük a futballt” – nyilatkozta Karel Poborský, aki a dánok ellen két gólpasszt is adott. A prágai Sparta csapatkapitánya tudja: ha Csehország a döntőbe kerül, 100. válogatott meccsét játszhatja.

Az elemzők szerint Milan Baroš fiatal kora ellenére a csapat húzóemberévé vált, és az ő gólja törte meg a dánok addigi masszív védekezését. „Szerintem pedig Koller fejese volt a kulcsmozzanat. Addig mindkét gárda óvatosan játszott, de ahogy megszereztük a vezetést, a dánok kénytelenek voltak nyíltan kitámadni, s nekem már könnyebb dolgom volt egy szellős védelem ellen érvényesülni” – árulta el Baroš.

A cseh lapok a győzelmi eufóriában nem felejtik el megemlíteni, hogy a siker nem született olyan könnyen, amint azt az végeredmény sugallja. A Mladá Fronta Dnes kommentátora szerint egy félidőnyi kínlódás előzte meg az örömteli pillanatokat. A dán lapok „portói rövidzárlatot” emlegetnek. „Tizenhat perc alatt a pokolba kerültünk” – írta a Jyllands Posten tegnapi száma.

A dánokkal kapcsolatos hír, hogy többé nem kíván a válogatottban szerepelni Ebbe Sand, a német bajnokságban játszó Schalke 04 csatára. A támadó ezt a csehek elleni meccs után jelentette be. A futballista, aki 66-szor lépett pályára a nemzeti tizenegyben, és 22 gólt szerzett, sérülése miatt nem jutott szóhoz a találkozón. (č, ú)

A bukmékereknél a csehek a favoritok

London. A mértékadó brit William Hill fogadóiroda legfrissebb oddsai szerint az elődöntőbe utolsóként bejutó cseh labdarúgó-válogatott a legesélyesebb az Európa-bajnokság megnyerésére. Karel Brückner csapatának sikerére 1,35-ös nyereményszorzóval lehet fogadni. További oddsok: Portugália 2,2, Hollandia 2,5, Görögország 10. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?