A kassai R2-es körgyűrűnél most a hidak építésére összpontosítanak

hid kassa
Kassa-Zsebes (Šebastovce)/Kassaolcsvár (Košické Oľšany) |

A kassai R2 Kassa-Saca - Kassaolcsvár II. szakaszának építési munkálatai a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) legfrissebb tájékoztatása szerint az eredeti ütemterv szerint zajlanak. A Kassa közelében dolgozó szakemberek jelenleg a hídszerkezetek, a zajvédő falak és a támfalak építésén dolgoznak, de már befejezték a vasút és a III. osztályú út felett megvalósuló híd tartószerkezetének építését is.

Ha minden a vállalat tervei szerint történik, akkor még az idei nyári szezon előtt üzembe helyezik a csomópont Kassa – dél irányú ágát. Átirányítják a forgalmat az R4-esről, nevezetesen az R4-es üzemeltetett szakaszának tranzitforgalmát, hogy tovább haladhassanak a csomópont építésével. Erről és a szóban forgó körgyűrű építésének állapotáról napokkal ezelőtt számolt be az NDS vezetése.

„A munkásaink jelenleg az R2-es gyorsforgalmi út csatornázásán is dolgoznak. A kassai körgyűrű építésének egyes szakaszain a kavicskeverék és a cementkeverékből álló alapréteg kialakítása folyik, a kiválasztott helyeken pedig az útszerkezet alépítményének és aszfaltos alaprétegének kivitelezése is folyamatban van. A közeljövőben megkezdjük a hidak és a padkák építését is. Az eredeti tervek szerint még az idei nyár előtt üzembe helyezzük a csomópont Miglécnémeti (Milhosť) irányába épült ágát, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a csomópont új ágának építési munkálatait fejlesszük tovább” – közölte a társaság kommunikációs osztálya. 

híd

Problémás csomópont

Az R2-es most épülő szakaszának útvonala a Kassa-Dél csomópontnál kezdődik a már meglévő R4-es Kassa - Miglécnémeti (Milhosť) útvonalhoz való csatlakozással, amelynek hossza több mint 14 kilométer. A nagyjából másfél év múlva befejezendő szakasz a Kassa-Abaszéplak (Krásna) csomópontot is érinti, és a rási (Hrašovík) csomópontnál ér véget a D1-es autópályához való csatlakozással. Az körgyűrű befejezése a nagyvárosban élők és az érintett térségben közlekedők életét és az utazs kényelmét fogja javítani, nem utolsó sorban pedig hozzájárul a forgalomból eredő, a városi környezetre is negatív hatással lévő befolyások csökkentéséhez. Jelen pillanatban a teljes forgalom, mind a tranzit-, mind a személyi forgalom a város úthálózatán keresztül halad, ami fokozott zaj- és légszennyezést jelent, nem beszélve arról, hogy Kassa egyik legforgalmasabb csomópontjában, az úgynevezett VSS-hídon szinte napi rendszerességgel történnek balesetek az arra közlekedő kamionok és személyautók között. Az új R2-es a tervek szerint tehát Kassát és a környező településeket fogja tehermentesíteni azáltal, hogy a forgalmat a kassai körgyűrűre irányítják – ígérik az NDS szakemberei.

aszfalt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?