Bántalmazták a partjelzőt

partjelző
Ipolyszakállos/Léva |

Négy évre eltiltották a játéktól Varga Richárdot, az ipolyszakállosiak labdarúgóját, aki bántalmazta a mérkőzés játékvezetőjének asszisztensét. A hazaiak a nagysallóiakat fogadták a lévai területi bajnokság VII. ligája 17. fordulójában (0:1). Križan László játékvezető összesen hét sárga lapot osztott ki az összecsapáson.
 

A hivatalos jegyzőkönyv alapján a találkozó 78. percében Varga Richárd durván bírálta az asszisztens ténykedését, amiért a sípmester előhúzta a sárga lapot. Miután a tapasztalt focista nyolc perccel korábban már begyűjtött egy sárgát a labda sípszó utáni elrúgásáért, idő előtt mehetett zuhanyozni. Ám nem ment, mivel a végén az oldalvonalnál megvárta a játékvezetői duót, és megütötte Bizov Gábor asszisztenst. Nem sokkal később két, magáról megfeledkező hazai néző is követte a vétkes labdarúgó példáját.

„Álmomban sem gondoltam, hogy hasonló eset megtörténhet. Olyan hirtelen jött az egész, hogy nem voltunk képesek megvédeni a sporit. Az esetet mélységesen elítélem, azon viszont csodálkozom, hogy az illetékesek nem hallgatták meg az elkövető véleményét” – magyarázta Zimerman Géza ipolyszakállosi csapatvezető.

A sporttechnikai és a fegyelmi bizottság közben döntést hozott az ügyben. Az ipolyszakállosiak büntetésként 300 eurót kénytelenek átutalni a szövetség számlájára, soron következő bajnokijukat semleges pályán kötelesek lejátszani, a bajnokság befejeztével hat pontot levonnak tőlük, és az eredetileg kijelölt kezdési időpont előtt három órával korábban játsszák hazai mérkőzéseiket egy éven keresztül. A két dulakodó néző 2020. március 18-ig nem látogathatja csapata mérkőzéseit.

Az ipolyszakállosiak pillanatnyilag a táblázat 15. helyén tanyáznak, és a pontlevonás eredményeképp mindössze hét ponttal rendelkeznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?