Sport

Bántalmazták a partjelzőt

Ipolyszakállos/Léva | Négy évre eltiltották a játéktól Varga Richárdot, az ipolyszakállosiak labdarúgóját, aki bántalmazta a mérkőzés játékvezetőjének asszisztensét. A hazaiak a nagysallóiakat fogadták a lévai területi bajnokság VII. ligája 17. fordulójában (0:1). Križan László játékvezető összesen hét sárga lapot osztott ki az összecsapáson.
Ábel Gábor

2019. május 15. 17:40

Illusztrációs felvétel

A hivatalos jegyzőkönyv alapján a találkozó 78. percében Varga Richárd durván bírálta az asszisztens ténykedését, amiért a sípmester előhúzta a sárga lapot. Miután a tapasztalt focista nyolc perccel korábban már begyűjtött egy sárgát a labda sípszó utáni elrúgásáért, idő előtt mehetett zuhanyozni. Ám nem ment, mivel a végén az oldalvonalnál megvárta a játékvezetői duót, és megütötte Bizov Gábor asszisztenst. Nem sokkal később két, magáról megfeledkező hazai néző is követte a vétkes labdarúgó példáját.

„Álmomban sem gondoltam, hogy hasonló eset megtörténhet. Olyan hirtelen jött az egész, hogy nem voltunk képesek megvédeni a sporit. Az esetet mélységesen elítélem, azon viszont csodálkozom, hogy az illetékesek nem hallgatták meg az elkövető véleményét” – magyarázta Zimerman Géza ipolyszakállosi csapatvezető.

A sporttechnikai és a fegyelmi bizottság közben döntést hozott az ügyben. Az ipolyszakállosiak büntetésként 300 eurót kénytelenek átutalni a szövetség számlájára, soron következő bajnokijukat semleges pályán kötelesek lejátszani, a bajnokság befejeztével hat pontot levonnak tőlük, és az eredetileg kijelölt kezdési időpont előtt három órával korábban játsszák hazai mérkőzéseiket egy éven keresztül. A két dulakodó néző 2020. március 18-ig nem látogathatja csapata mérkőzéseit.

Az ipolyszakállosiak pillanatnyilag a táblázat 15. helyén tanyáznak, és a pontlevonás eredményeképp mindössze hét ponttal rendelkeznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?