Bajnoki cím Čišovskýnak

<p>Pezsgő, örömtánc, felhőtlen bolondozás. Így szoktak általában ünnepelni egy bajnoki címet. Plzeňben másképp volt: a játékosok és a drukkerek is sírtak a meghatottságtól. A Viktorka harmadik bajnoki címét a csapat súlyos beteg játékosának, a szlovák Marián Čišovskýnak ajánlották.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A cseh labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Viktoria Plzeň hazai pályán 2:0-ra nyert a Vysočina Jihlava ellen, ezzel matematikailag is bebiztosította bajnoki címét. A mérkőzés utolsó perceiben Patrik Hrošovskýt a már ikonná vált Pavel Horváth váltotta a pályán, ő vette át a bajnoki győzelemért járó trófeát.

Érzelmes pillanat

„Titul pro Čišu” – ez a felirat szerepelt a bajnoki ünneplésre készített trikókon és a bajnoki dobogón is. A Plzeň történetének harmadik bajnoki címét Marián Čišovskýnak ajánlották, aki utoljára tavaly márciusban lépett pályára a Viktoria színeiben. A szlovák hátvédnél nem sokkal később ALS-t diagnosztizáltak – ez egy gyógyíthatatlan betegség, amely során a beteg fokozatosan elveszíti a kontrollt az izmai felett, és a futballisták körében gyakoribb, mint az átlagemberek között.

Amikor a láthatóan lefogyott Čišovskýt a játékostársai felvezették a pódiumra, a stadionban mindenki az egykori válogatott játékos nevét skandálta.

„Ez volt életem egyik legérzelmesebb pillanata – üzent másnap Čišovský a közösségi oldalon. – Nagyon köszönöm, rengeteg energiát adott ez az élmény.”

A Plzeň kapusa, Matúš Kozáčik is a Facebookon tette közzé gondolatait: „Kevés olyan ember van, mint ő. Miért pont vele történik ez? Nagy pillanat volt, hogy olyan őszintén örült a bajnoki címnek. Čišo, azt kívánjuk, hogy még sok ilyen percet élj át, és hogy legyőzd azt a kurva betegséget. Veled vagyunk, mindig veled leszünk. Mi vagyunk a családod. Harcolj, ne add fel, ez a bajnoki cím a tiéd.”

Koubek azonnal cserélne

„Kemény embernek tartom magam, de bevallom, sírtam. Harminckét éve várok arra, hogy bajnok legyek, de ha ezt a bajnoki címet kicserélhetném Marián egészségére, azonnal megtenném” – nyilatkozta a Viktoriát irányító Miroslav Koubek.

Pavel Horváth hangsúlyozta, ez a bajnoki cím Čišovskýnak is jár. „Bár nem játszott, ő is ugyanúgy részese ennek a sikernek, mint mi. Rengeteget tett a csapatért. Ugyanolyan részt vállalt a diadalból, mint mondjuk én. Nagyon szurkolunk neki… Tudom, hogy ugyanúgy fog harcolni, mint a pályán” – mondta Horváth, aki a szezon végén visszavonul az aktív futballtól.

Továbbra is kerettag

Čišovský 2011-ben érkezett Plzeňbe, amelynek színeiben 64 bajnoki mérkőzésen és a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott. A 35 éves futballista a klub honlapján még mindig a csapat keretében szerepel.

Rajta kívül két szlovák játékos van még a „Viktorkában”, a kapus Matúš Kozáčik és Patrik Hrošovský. Marek Bakoš ősszel még a Plzeňt erősítette, így ő is egykori csapattársaival ünnepelt. (SITA, idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?