Sport

Bajnokavatásba torkollhat a csallóközi rangadó

Csallóközi rangadón dőlhet el az elsőség kérdése a női I. kézilabdaligában. Ma (18.00) a kétpontos előnnyel élen álló dunaszerdahelyi VSK csapata Csallóközaranyosra, a Kóczán Mór Sportcsarnokba látogat a bajnokság 21. fordulójában.
J. Mészáros Károly

2019. május 11. 19:45

Csallóközaranyoson is bajnokavatásba torkollhat a rangadó

Ha nyernek a vendégek, már bajnokok, minden más eredmény még nyitottá teszi a pontvadászat végkimenetelét.
„Rangadókba csöppentünk az I. liga hajrájára: ma a dunaszerdahelyiekkel, jövő héten a naszvadiakkal játszunk. A végére maradt a csemege, a cukorka a nehéz tavaszi mérkőzéssorozatban – szögezte le a párharc előtt Pint János csallóközaranyosi klubelnök. – Ezt a szezont már pont nélküli zárómeccsekkel sem tudjuk elrontani. Az volt a célunk, hogy az erős középmezőnyben végezzünk. Hatodikok vagyunk, és végre idegenből is hoztunk pontokat, szám szerint ötöt, tehát nincs hiányérzetünk. De az aranyosi szív mindig előre hajt bennünket, a lányok a listavezető ellen is küzdeni fognak, s bár az előjelek nem nekünk kedveznek, hiszen a sérültjeink miatt már Mocsonokon is kevesen voltunk, nem adjuk meg könnyen magunkat. Mint hazai környezetben mindig.”


Dunaszerdahelyen teljesen más a helyzet. A második I. ligás évad végén két lépésre van a csapat az elsőségtől, de már Csallóközaranyoson is bajnokavatásba torkollhat a rangadó. „Nagyon nehéz meccs elé nézünk, tán a szezon legnehezebb összecsapása vár ránk – hangsúlyozta a bajnoki előtt lapunknak Prikler Szilvia, a vendégek vezetőedzője. – Hogy mennyire komolyan vesszük a két pont sorsát, azt az is jelzi, hogy korábban többnyire magunkkal foglalkoztunk a felkészülés során, most azonban az ellenfélből is felkészültünk. Tudjuk, könnyen nem adják meg magukat, ezért mindent bele kell adnunk. Nagyon bízom a győzelemben, s mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön. Karnyújtásnyira vagyunk a bajnoki címtől, s ha ez bekövetkezik, ősztől a vállaljuk a szlovák–cseh közös bajnokságot, a Mol Ligát. Mindent az ifjúságért teszünk a klubban, szerencsére nagyon sokan vannak utánpótlásunkban. Azért akarunk feljebb lépni, hogy legyen legfelsőbb osztályú női csapat Dunaszerdahelyen, s lássák a fiatal tehetségek, hogy hova fejlődhetnek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság 63 százaléka fizeti be minden számláját időben

Napoli–Internazionale rangadó vasárnap estére

GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

Új választások kiírását javasolta az osztrák kancellár

A Magyar Fórum módosítaná az alkotmány preambulumát

Tragédia: halálra gázoltak egy kerékpárost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?