Bajban vannak a németek

Porto. A lett válogatott bravúros döntetlent ért el a németek ellen, s ezzel történetének első pontját szerezte világversenyen. Németországban ugyanakkor óriási a csalódás, hiszen a hollandok elleni remek kezdést kiábrándító folytatás követte.

Ballack a fejét fogja: a németek meglepetésre csak döntetleneztek a lettekkelČTK-felvégelLETTORSZÁG–NÉMETORSZÁG 0:0, Porto, 30 000 néző, játékvezető: Mike Riley (angol). Sárga lap: Isakovs, Astafjevs, illetve Friedrich, Hamann, Frings.

Lettország: Kolinko–Isakovs, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins–Bleidelis, Lobanovs (70. Laizans), Astafjevs, Rubins - Prohorenkovs (67. Pahars), Verpakovskis (92. Zirnis).

Németország: Kahn–Friedrich, Wörns, Baumann, Lahm–Hamann, Schneider (Schweinsteiger, a szünetben), Ballack, Frings–Kuranyi (78. Brdaric), Bobic (67. Klose).

Az első fél órában kiegyenlített játék folyt a pályán, a németek birtokolták ugyan többet a labdát, de a lettek egy-két kontratámadása veszélyt jelentett. Az esélytelenebbnek tartott lett együttes Verpakovskis révén vezetést szerezhetett volna, de a csatár ziccert rontott. A második félidőben fokozódott a német nyomás, Rudi Völler együttese sorozatban teremtett veszélyt Kolinko kapuja előtt, azonban a befejezésekbe mindig hiba csúszott. A túloldalon a villámgyors Verpakovskis okozott néha gondot a védőknek. Állandósult a világbajnoki ezüstérmes fölénye, de gólt nem sikerült szereznie.

– Mindent megpróbáltunk, voltak helyzeteink is, de sajnos kimaradt az összes. Nem tudom hibáztatni a csapatot a döntetlenért, de gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. A csehek ellen nagy-nagy türelemre lesz szükségünk, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat – nyilatkozta Rudi Völler, a németek szövetségi kapitánya. Kollégája, Aleksandr Starkovs értehtően boldogan értékelt: – Történelmi sikert ért el a válogatott, és ez az egész csapat érdeme. Még nagyobb lehetne az örömünk, ha a csehektől nem kaptunk volna ki. A mostani eredménnyel bebizonyítottuk, hogy nem véletlenül jutottunk ki az Eb-re.

Rigában, a lett fővárosban szombaton este ezrek ünepelték a csapatot. – A múltban már annyiszor előfordult, hogy az embereknek fogalmuk sem volt, hol van a térképen Lettország. Nos, most beköszöntünk a világnak – mondta egy 29 éves szurkoló.

A szombati meglepő eredmény azt jelenti, hogy a németeknek két mérkőzés után mindössze két pontjuk van a cseheket és a hollandokat is felvonultató csoportban, s elképzelhető, hogy – csakúgy, mint négy évvel ezelőtt – már az első szakasz után elbúcsúznak az Eb-től.

Rudi, paffok vagyunk!

A lett–német mérkőzés utáni németországi sajtóvisszhang futballkatasztrófát emlegetett. „Rudi, paffok vagyunk! Német szurkolók milliói rémültek meg: Lettországot sem tudjuk legyőzni! Ráadásul most a turbo-csehek következnek – hogyan fogjuk őket megverni?” – kérdezte a Bild. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint elsőosztályú csatár kerestetik: „Maris Verpakovskisnak nincsenek véletlenül német gyökerei? Akkor talán elcserélhetnénk Oliver Kahnra, akinek lett a nagymamája. Rudi Völler elég kapusból válogathat, de valamire való támadója alig van.” (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?