Bagos Viktória két elsősége

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSTarnow/Királyhelmec. Két arany- és két bronzérmet szereztek a Szlovákiát képviselő királyhelmeci fiatalok a lengyelországi Tarnowban július 4–6. között megrendezett első ifjúsági lábtoll-labda Európa-bajnokságon.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Tarnow/Királyhelmec. Két arany- és két bronzérmet szereztek a Szlovákiát képviselő királyhelmeci fiatalok a lengyelországi Tarnowban július 4–6. között megrendezett első ifjúsági lábtoll-labda Európa-bajnokságon. A felnőttek tavaly Királyhelmecen zajló kontinensviadalán négy ezüstérmet begyűjtött, tizenhárom éves Bagos Viktória ezúttal is bizonyította kivételes klasszisát. Első aranyérmét a női csapat tagjaként vette át Muszka Beatricével és Pribula Évával. A lányok játszmaveszteség nélkül kerültek a dobogó legfelső fokára. Az elődöntőben a házigazdákat, a döntőben pedig Magyarországot verték 2:0-ra. Viktória második elsőségét Muszka Beatrice oldalán a női párosban szerezte. Tegyük hozzá: ismét játszmaveszteség nélkül. Az elődöntőben újfent északi, a döntőben pedig déli szomszédainkat győzték le 2:0-ra. A két bronzérem egyikében is szerepet vállalt Bagos Viktória, aki unokatestvérével, Költő Sebastiannal az oldalán a vegyespáros kis döntőjében a németek kettősét fektették két vállra (2:0). A második bronzérmet a Költő Sebastian, Szimko Balázs, Kondás Ádám alkotta trió harcolta ki Magyarország csapatával szemben.

„Örömünkbe azonban üröm is vegyült. Csapatban ugyan taroltunk, de az egyéni versenyszámokban egyik játékosunknak sem sikerült a legjobb négy közé kerülnie. Vikit magyar ellenfele fura, védekező stílusa zavarta meg. A vegyes páros pedig a döntőbe jutásért vívott csatában szoros mérkőzésen kapott ki a magyaroktól” – nyilatkozta lapunknak Feke Gábor, a bodrogköziek mindenese. Összességében azonban elégedett lehet a királyhelmeciek mestere, hiszen védencei az európai lábtoll-labda nagymenőivel (magyarok és németek) lépést tartottak, sőt, az utánpótlás is nagyon ígéretesnek mutatkozik. „Nagyon örülök, hogy a lengyelországi kontinensviadalon megszereztük első aranyérmünket, ám ellenfeleink egyben a hiányosságainkra is rámutattak. Ezekre a folytatásban majd nagyobb figyelmet szentelünk. Azokban a versenyszámokban, melyekben jobb eredményekre számítottam, sajnos, most nem jött össze. Utazás előtti elvárásainkat azonban teljesítettük. Ez így jó.” – értékelte az eredményeket Feke Gábor. (pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?