Babos kiesett, Rybáriková feladta

Sem magyar, sem szlovák teniszező nincs már versenyben egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.Melbourne. A magyar Babos Tímea 6:3, 6:3-ra kikapott a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Bencictől a tenisz Australian Open női egyesének második fordulójában.

Sem magyar, sem szlovák teniszező nincs már versenyben egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne. A magyar Babos Tímea 6:3, 6:3-ra kikapott a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Bencictől a tenisz Australian Open női egyesének második fordulójában. A 18 éves Bencic végig nagyon összeszedetten és pontosan teniszezett, veszélyesen fogadott és nagyszerűen adogatott, így magabiztosan győzött. A 30 perces első szettben 1:1 után vette el Babos adogatását, a 37 perces másodikban pedig 2:1 után.

„Sajnos ma nem ment úgy a játék, ahogyan szerettem volna. Nem működött se a szerva, se a tenyeres, sőt még a mozgásom sem volt valami acélos. Sajnálom, hogy így alakult – összegzett Babos saját honlapján. – Nyilván most még elkeseredett vagyok, mert úgy éreztem, az utóbbi időben jól ment a játék. Most még nehéz, remélem, a következő napokban jobb lesz majd a hangulatom. De nem szabad elfelejteni az elmúlt heteket, hónapokat, amikor jól játszottam.”

Az Australian Open második fordulójába egyedüli szlovákként bejutó Magdaléna Rybáriková is búcsúzni kényszerült. Már az első körben, a belga Yanina Wickmayer ellen is fájlalta az Achillesét, az amerikai Lauren Davis ellen pedig egy szett után – melyet 7:6-ra ellenfele nyert – feladta a küzdelmet. „Még az első meccs harmadik játszmájában sérültem meg, és már akkor tudtam, hogy nem lesz jó vége. Akkor még befejeztem a szettet, mert úgy-ahogy bírtam mozogni, de Davis ellen már a járás is nehezemre esett” – nyilatkozta Rybáriková.

Melbourne-ben tegnap a csehek két reménysége is kiesett a második fordulóban. A nyolcadik kiemelt Petra Kvitová búcsúja nagy meglepetés, a 2012-es finalista a hazai színeket képviselő Darja Gavrilovától kapott ki 6:4, 6:4-re. Kristýna Plíšková 4:6, 7:6, 9:7-es veresége a jó formában levő Puerto Ricó-i Monica Puigtól nem okozott különösebb szenzációt – az viszont igen, hogy a világranglistán 114. cseh teniszező megdöntötte a női rekordot az egy meccsen ütött ászok terén. Eddig a német Sabine Lisicki volt a csúcstartó 27 ásszal (2015, Birmingham), mostantól Plíšková a listavezető 31-gyel. Más kérdés, hogy így sem tudott kihasználni egyet sem öt meccslabdája közül. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?