Az utolsó percben mentett döntetlenre a komáromi KFC

kfckomarno

Szombaton az esőtől alaposan elázott pályán a komáromi KFC labdarúgócsapata meglepetésre csak 1:1-es döntetlent ért el a Púchov ellen. A hazaiak a hosszabbításban menekültek meg a vereségtől.

A mérkőzést a Duna-partiak kezdték aktívabban, de az első tíz percben egyik csapat sem dolgozott ki gólhelyzetet. Az első veszélyes kapura lövés a 14. percben Németh Tamás nevéhez fűződött, aki jobbról, 25 méterről élesen a jobb sarokra lőtt, de Strelčík  a labdát kiütötte a mezőnybe. A 22. percben Šurnovský hosszú bedobása után Štepanovský lőhetett az ötös sarkáról, de nem találta el a kaput. Ezután folytatódott a komáromi fölény, amely majdnem góllá érett, amikor Štepanovský emelését Šimko fejjel megtoldotta, de Strelčík a kapuba tartó labdát ujjbeggyel el tudta érni.

Egy perccel később érvényesült a sportban gyakran használt „ha nem adsz, kapszˮ mondás. Egy gyors kontra végén az előre adott labdát Šimko elől Biricz csípte el, és a bal oldalon a mellette száguldó Pucheľ elé passzolt, aki nem hagyta ki a ziccert – 0:1. Az első félidő utolsó öt percében a hazaiak még rákapcsoltak, de az egyenlítés nem jött össze, mert Tóth Gábor 20 méterről fölé lőtt, majd a 43. percben egy komáromi szabadrúgás után Strelčík ismét hatalmas bravúrral védett.

A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy a puhóiak mindent megtettek annak érdekében, hogy megőrizzék egygólos előnyüket, és a játékvezető ebben támogatta őket. A szabadrúgásaikkal nem siettek, a földről pedig nagyon nehezen keltek  fel. Így az második félidő első negyedórájában alig történt valami a pályán. A 60. percben végre a hazaiak dolgoztak ki kecsegtető helyzetet: Ganbayar beadásával megtalálta Štepanovskýt, aki veszélyesen lőtt kapura, de az ellenfél játékosát találta el. A vendégek a 73. percben vezették az első veszélyes támadásukat a második félidőben, de Kopičár nem találta el a kaput.

Az utolsó 15 perc a komáromiaké volt. Szaporodtak a kapura lövések, a szabadrúgások és a szögletek, a puhóiak teljesen beszorultak térfelükre. A sok időhúzás és a játék gyakori állása miatt a játékvezető öt percet hosszabbított. A hosszabítás 5. percében Šmehyl szögletébe után végül megszületett az egyenlítő gól: a beívelt labdát egymás után három komáromi játékos próbálta a kapuba küldeni sikertelenül, de a negyedik, Pastorek lövése már utat talált a hálóba a lábak között – 1:1, a hazaiak az utolsó pillanatokban megmentettek egy pontot.

„Rendkívül rossz talajon, de végig fölényben játszottunk. Gólhelyzetünk volt elég, de most nem csak a mi hibáinkból nem mentek be a ziccerek. Nagyon örülök, hogy legalább az egyenlítés sikerült” – összegzett Radványi Miklós, a hazaiak vezetőedzője.

Érdekes

KFC Komárno–MŠK Púchov 1:1 (0:1)

G.: Pucheľ (29.). Jv.: Chromý, 348 néző. Sárga lap: Tóth, Šmehyl, Špiriak, Varga, ill. Kaufman, Lacko, Loduha, Kopičár.

KFC: Bréda–Špiriak (84. Saláta), Varga, Šimko, Šurnovský–Šmehyl, Tóth T. (46. Ganbayar), Németh (71. Pastorek)–Štepanovský (84. Matić), Bayemi, Tóth G.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?