Az osztrák Werner Schlager csodát tett

Az, hogy Karsai Ferenc szobrot kap valahol Ausztriában, már tuti, a kérdés csak az, hogy Werner Schlagerrel egyenérték?t, vagy annál esetleg egy hajszálnyival kisebbet, esetleg nagyobbat...
Tessék?
Hogy ki az a Karsai Ferenc?
A sportágat kedvelők biztosan tudják, a többieknek viszont egy rövid ismertető.

Az, hogy Karsai Ferenc szobrot kap valahol Ausztriában, már tuti, a kérdés csak az, hogy Werner Schlagerrel egyenérték?t, vagy annál esetleg egy hajszálnyival kisebbet, esetleg nagyobbat...

Tessék?

Hogy ki az a Karsai Ferenc?

A sportágat kedvelők biztosan tudják, a többieknek viszont egy rövid ismertető. Az említett úriember sok-sok évvel ezelőtt Cegléden játszott, később pedig edzősködött, amikor ajánlatot kapott a szomszédból, hogy ugyan vállalja már el az osztrák férfiválogatott irányítását. Miután a pingpongból már akkoriban sem lehetett megélni idehaza, ő rögvest igent mondott a felkérésre, s elkezdte a munkát az igencsak nyögdécselő, a magyar férfimezőnynél akkor még gyengébben muzsikáló sógoroknál. Karsai keze alatt aztán kinevelődött a fent említett Schlager, aki 1999-ben vb-elődöntőt, 2002-ben Eb-döntőt és most 2003-ban vb-döntőt játszott!

Mit játszott? Nyert!

Igen, egy osztrák férfi asztaliteniszező a világbajnok...!

Ilyesmire utoljára 66 (!) évvel ezelőtt, 1937-ben fordult elő, akkor Richard Bergmann nyert aranyérmet az osztrákoknak, azóta viszont a finálé közelébe sem jutottak, egészen mostanáig. Az elődöntőben – megkockáztatom, ez volt az igazi döntő – egyébként egészen káprázatos meccsen győzte le Schlager Kung Ling-hujt: az 1995-ben már egyéni vb-aranyat nyert kínai a meccs legnagyobb részében ugyan futott az eredmény után, ám azt nagyon jól csinálta, ráadásul közben csodálatos dolgokat csinált. Meg persze a másik oldalon álló Karsai-tanítvány is. A Bercy Sportcsarnok 13 ezer nézője nem is bírt egy helyben ülni, tombolt, hullámzott, őrjöngött.

S mindez csak fokozódott, amikor Kung Ling-huj 1:3-ról egyenlített... A mindent eldöntő hetedik szettben aztán az ekkorra már közönségkedvenc Werner Schlager volt a jobb.

Megtörtént tehát az előtte elképzelhetetlen: Párizsban, a négy kínai házidöntő után biztossá vált, hogy a klasszikus számban, a férfi egyesben egy osztrák és egy dél-koreai vívja a döntőt. Igen, a másik ágon a behatárolhatatlan stílusban játszó, (a világranglistán csak a 61.) dél-koreai Ju Sze Hjuk viszonylag könnyedén jutott túl a görögök viszonylag sokat hibázó „nehézbombázóján”, Kalinikosz Kreangán.

A 47. egyéni világbajnokság utolsó mérkőzése aztán igazi álomjátékot hozott: Ju Sze Hjuk szívósan védekezett és közben azért parádésan támadott, Schlager pedig egy-két megingástól eltekintve gyakorlatilag a tökéletes asztaliteniszt mutatta be, s 1997 (akkor a svéd Jan-Ove Waldner győzött) után ismét Európába hozta a férfi egyes világbajnoki címét. Higgyék el, csoda volt, amit csinált. Bécsújhelyen, Schlager lakhelyén pedig lehet üríteni a főteret annak a szobornak...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?