Az oroszok nyerték a jégkorong-világbajnokságot

ÖSSZEÁLLÍTÁSMinszk. Két év után ismét Oroszország nyerte a jégkorong-világbajnokságot, miután a döntőben 5:2-re verte Finnországot. Az oroszoknak ez összességében a 27. elsőségük (a szovjet érát is beleszámolva).

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Minszk. Két év után ismét Oroszország nyerte a jégkorong-világbajnokságot, miután a döntőben 5:2-re verte Finnországot. Az oroszoknak ez összességében a 27. elsőségük (a szovjet érát is beleszámolva). Ovecskinék idén tarthatatlanok voltak Fehéroroszországban, mind a tíz mérkőzésüket megnyerték.

„Még nem tudatosítottam, hogy aranyat nyertünk, de nagyszerű érzéseim vannak. Nem számított, hogy Oleg Znaroks szövetségi kapitány nem lehetett ott a kispadon, érte is győzni akartunk” – nyilatkozta a finálé után Szergej Bobrovszkij, az oroszok kapusa.

Znaroksot ugyanis a nemzetközi szövetség eltiltotta, mivel a svédek elleni elődöntő során összeszólalkozott az északiak szakvezetésével, és ujját a torkán végighúzva „üzent” a svéd válogatott másodedzőjének. Így az orosz válogatott irányítását a sikertelen szocsi olimpia után átvevő Znaroks csak mobilon keresztül értekezhetett asszisztensével. „A szünetekben pedig a csarnok előtt, az utcán beszéltünk” – mondta Harijs Vitolins.

A fehéroroszországi világbajnokságon egyébként megdőlt a nézőcsúcs, a 64 meccset több mint 640 ezren látták a helyszínen. Az eddigi leglátogatottabb, 2004-es csehországi vb meccseire 552 ezren voltak kíváncsiak.

A mostani torna után ismertté vált a jövő évi csoportbeosztás is (a két kieső, Olaszország és Kazahsztán helyét Ausztria és Szlovénia foglalta el). A szlovákok a finnekkel, az oroszokkal, az amerikaiakkal, a norvégokkal, a fehéroroszokkal, a szlovénekkel és a dánokkal találkoznak az ostravai B csoportban, míg Prágában a házigazda csehek mellett Svédország, Kanada, Svájc, Lettország, Franciaország, Németország és Ausztria szerepel az A csoportban. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?