Az Old Traffordon nincs lehetetlen

<p>Zsinórban hatodszor eshet ki a legjobb tizenhat között a BL-ből a Real Madrid. Története során először búcsúztathatná a Milant a Manchester United.</p>

Ma este (20.45) szuperrangadókat játszanak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Real Madrid–Lyon Iker Casillas nyilatkozata szerint a Real Madrid idén végre visszatérne az európai topklubok közé. Mert hiába a Real a leggazdagabb egyesület a világon, nemzetközi eredményei az elmúlt években silányak: a csapat az utóbbi öt szezonban mindig a legjobb tizenhat között búcsúzott a Bajnokok Ligájától. S könnyen így járhat most is, mivel a Lyon elleni első mérkőzést 1:0-ra elveszítette.

A két csapat közös múltja nem a madridiak mellett szól: a királyiak még sosem tudták megverni a Lyont, pedig már ötször próbálkozhattak ezzel. Ráadásul az Olympique védekezésére nem lehet panasz: Hugo Lloris utoljára január 31-én kapott gólt tétmeccsen (a PSG-től), a Lyon 620 perce nem kapitulált. Ezzel szemben a Real Madrid a másik véglet. Cristiano Ronaldóék az utolsó hat bajnokijukat úgy nyerték meg, hogy minden meccsen legalább három gólt lőttek. A Real Madrid hétvégén például 0:2-ről fordított a Bernabéuban a Sevilla ellen – szédületes futballal. A szédületes játéknak a blancók szurkolói most is örülnének, de az eredménynek aligha: egy 3:2-es siker a franciák továbbjutását jelentené.

ManUnited–AC Milan Nehéz feladat vár az AC Milanra, amely 3:2-re kapott ki az odavágón a Manchester Unitedtől – az olaszoknak két góllal kellene legyőzniük idegenben a MU-t. Ez lehetetlen küldetésnek tűnik: a ManUtd hazai pályán még soha nem kapott ki két góllal egyetlen csapattól sem a nemzetközi porondon; és a Manchester United még soha nem esett ki egyetlen európai kupapárharc után sem, ha az első meccsét idegenben megnyerte. Az olaszokat az sem vigasztalja, hogy a két együttes eddigi négy páros meccséből mindig a rossonerók kerültek ki győztesen.
Bizakodásra adhat okot a Milan drukkerei számára, hogy a Manchester több sebből vérzik. A védelemből O’Shea biztosan nem játszhat, ráadásul Evans fellépése is kérdéses térdsérülés miatt. Ami a támadószekciót illeti: Anderson szeptemberig, Owen júniusig nem léphet pályára, ráadásul a Milánóban duplázó, s a szezont eddig bombaformában végigjátszó Rooney is a térdével bajlódik. A Milannál jobb a helyzet: Alexandre Pato elutazott a csapattal Manchesterbe, ezúttal mégsem rá vagy Ronaldinhóra kíváncsiak a legtöbben.

Hanem David Beckhamre. Az angol válogatott középpályás tíz évet töltött a Manchester Unitedben, és szerdán hét év után léphet pályára ismét az Old Traffordon – ezúttal már vendégként. „Sok barátommal találkozom majd, akik egykor éveken át támogattak. Izgalmas lesz visszatérni Manchesterbe, nyerni pedig még nehezebb. Különösen 2:0-ra” – elemezte a meccset a 34 éves játékos, aki azonban egyet megtanult az évek során. Az Old Traffordon nincs lehetetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?