Az olasz sajtó ünnepel, a spanyol csalódott

<p>A Juventus 2003 óta először szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, legutóbbi sikerét pedig 19 éve aratta, így nem csoda, hogy az olasz sajtó eufórikus hangulatban ünnepelte a Real Madrid elleni, szerda esti továbbjutást. Spanyolországban ezzel szemben nagy a csalódottság.</p>

"Kivételes hőstett! A Real kiesett, mi pedig utazunk Berlinbe. Megcsináltuk! A Juve repül Berlinbe a remény és a büszkeség hullámain" - írta online kiadásában a Tuttosport.    A Gazzetta dello Sport is diadalittasan ünnepelte az olaszokat:    "Álomszerű Juve: itt a döntő! Morata kiejtette az ő Realját. Az olasz bajnok június 6-án, Berlinben kihívja a Barcelonát. Fel a fináléra és talán még tovább is! Fel Berlinre, de nem azért, hogy ott falat építsünk és csak védekezzünk!"    Spanyolországban ezzel szemben óriási csalódottság kíséri a címvédő kiesését. A középpontban Alvaro Morata áll, aki tavaly szerződött a Realtól a Juventushoz, s a párharc mindkét meccsén gólt szerzett.    "Moratazo" - írta címében a Marca című sportlap a "Maracanazo" szójátékra utalva, amellyel a brazilok a mai napig illetik az 1950-es, Uruguay elleni világbajnoki fiaskót, amelyet otthonukban, a Maracana Stadionban szenvedtek el.    "Egy madridi akadályozta meg a döntők döntőjét" - fogalmazott az újság, az FC Barcelona elleni, kútba esett "El Clasicó"-ra utalva. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?