Az "ipanemai lány" is viszi majd az olimpiai lángot

Rio de Janeiro |

<p>Az utolsó kilométereken számos híresség is viszi az olimpiai lángot Rio de Janeiróban, köztük Heloísa Pinheiro, Az ipanemai lány című világhírű dal ihletője is. Szerdától péntekig több mint 600 brazil viheti majd a fáklyát az olimpia városán át vezető 90 kilométeres szakaszon.</p>

Tom Jobin világszerte híres bossa nova klasszikusát, a hatvanas évek nagy brazil slágerét, Az ipanemai lányt Heloísa Pinheiro azzal ihlette meg, hogy azelőtt a kávézó előtt sétált el, ahol a dalszerzők ültek a még nem végleges szöveggel. A Yesterday (The Beatles) után ezt tartják a világ második legtöbbször feldolgozott dalának. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"241488","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Cafú, a 2002-ben világbajnok brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Jackie Silvia strandröplabdázó, aki Sandra Pires-szel az első brazil női olimpiai bajnokok egyike, és Carlos Alberto Parreira, az 1994-es futball-vb-t megnyerő válogatott szövetségi kapitánya is fut majd a lánggal Rióban - közölte Mario Andrade, a szervezőbizottság szóvivője. 

Az olimpiai láng útvonalát kiemelten biztosítják, nehogy rövid időre is kialudjon, mint a tengerparti Angra dos Reisben is történt a tiltakozók miatt. A Guanabara-öböl másik partjáról, Niteroiból a haditengerészeti iskola hajója viszi át a lángot szerdán Rióba. A program egyik csúcspontja csütörtökön este lesz, ekkor futnak vele a Copacabana strand mentén. 

Pénteken reggel viszik a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére, majd a város másik szimbólumának számító Cukorsüveg-hegyre. Este pedig, a 325 brazil várost érintő 10 ezer kilométeres útjának végén megérkezik a Maracana Stadionba. Az olimpiák nagy titka mindig, hogy ki fut a lánggal utolsónak, vele együtt 12 494-en lesznek, akik vihették a fáklyát. A Maracana Stadionban a megnyitó csúcspontjaként lobban majd fel a láng, amely augusztus 21-ig, az olimpia végéig fog égni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?