Az idény végén lemond a vágsellyei klubelnök

Az idény végén lemond Miroslav Wöllner, a vágsellyei futballklub elnöke. A sportvezető elmondása szerint azért döntött így, mert a városi önkormányzat anyagilag nem támogatja az egyesület utánpótlás-nevelését.

Az idény végén lemond Miroslav Wöllner, a vágsellyei futballklub elnöke. A sportvezető elmondása szerint azért döntött így, mert a városi önkormányzat anyagilag nem támogatja az egyesület utánpótlás-nevelését. Sokan azonban úgy vélik, hogy a klub mélyrepülése Wöllner hivatalba lépése után kezdődött.

„A Duslo vállalat a korábbi évekhez képest a felére csökkentette a pénzügyi támogatást, így komoly gondjaink vannak. Sok helyi és környékbeli magánvállalkozót megszólítottam, ám a többségük azzal utasított el, hogy nincsenek olyan helyzetben, hogy segíteni tudjanak – mondta lapunknak Miroslav Wöllner. – Reméltem, hogy a város mentőövet dob nekünk, ám az önkormányzat nem hajlandó anyagiakat áldozni a futballra, még az utánpótlás-nevelésre sem. Csak a stadion működtetési költségeit állja. Szeretem a focit, de magamra maradtam. Sok pénzt áldoztam a klubra, de ez így nem mehet tovább, ezért a szezon végén lemondok.”

Wöllner leszögezte, a korábbinál olcsóbb futballisták játszanak a II. ligás csapatban, és az egyesület költségvetését 25 százalékkal csökkentették. A klubelnök hozzátette, a gondok ellenére nem tartoznak a második vonalbeli csapat edzőinek és futballistáinak.

„A város állja a stadion rezsiköltségeit, és műfüves pálya bérleti díját is a klubnak adjuk. Igaz, hogy anyagilag nem támogatjuk a polgári társulás által irányított egyesületet, nekünk az a dolgunk, a létesítmény működjön, és a fiatalok tudják használni” – nyilatkozta a Nitrianske novinynek Jozef Belický polgármester.

A vágsellyeiek jelenleg a II. liga nyugati csoportjának tizedik helyén állnak, legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, előtte azonban sorozatban 10 bajnokit elveszítettek, és bár augusztusban még vezették a bajnokságot, lecsúsztak az utolsó helyre.

Bár innen most elkerültek, sokan úgy vélik, Wöllner érkezésével kezdődött a csapat mélyrepülése. A szurkolók azt is nehezményezik, hogy a keretben alig található saját nevelésű játékos, az előző szezon meghatározó futballistáit az elnök elküldte.

Wöllnert szűk egy éve botrányos közgyűlésen választották elnöknek, a közgyűlésre nem engedték be a játékosokat és a csapat edzőit sem. A klub első embere a polgármesterrel való ellentéte miatt értesüléseink szerint jelenleg nem látogatja az együttes hazai meccseit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?