Az ETO magabiztosan várja a Göteborgot

<p>A cseh edző által irányított kassaiak a szlovák tréner vezette Liberecet fogadják, a Fradi kissé félve utazott Rijekába, a DVTK Balakov csapatát próbálja meg legyőzni.</p>

ELŐZETES

Három-három magyar és szlovák csapat érdekelt a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének mai második fordulós mérkőzésein, a visszavágókra egy hét múlva kerül sor.

Balakovék ellen a DVTK

A diósgyőriek az előző fordulóban kettős győzelemmel (2:1, 4:1) búcsúztatták a máltai Birkirkarát, de a moldovai Veris Chisinaut legyőző bolgár Liteksz Lovecs ellen (a meccs 19.45-kor kezdődik) már jóval nehezebb dolguk lesz.

„Ismerem a bolgár labdarúgás korábbi eredményeit, de a mostani csapatokkal, játékosokkal kevésbé voltam képben. Azonban a szakmai stáb feltérképezte őket, sikerült megnézni egy teljes mérkőzést is, így most már tudjuk, mire számíthatunk. Biztos vagyok benne, hogy a szakvezetés megtalálja a megfelelő taktikát” – jelentette ki Nikházi Márk, a DVTK játékosa az idegenbeli meccs előtt.

A Kraszimir Balakov edzette bolgár csapat 1998 óta mindössze kétszer nem szerepelt nemzetközi porondon. Ezúttal bajnoki bronzérmesként kvalifikálta magát a második számú európai kupasorozatba.

Kreatívabbak a győriek

A sorozatba bajnoki ezüstérmesként csak most bekapcsolódó győrieknek nehéz dolguk lesz, mivel azt az IFK Göteborgot fogadják (20.45), amely játékban van, ugyanis a svéd bajnokság a szezon közepén tart (az IFK 14 forduló alatt öt győzelem mellett nyolc döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki). A svéd csapat az EL-selejtező első fordulójában egy 0:0-s döntetlent követően kétgólos sikerrel jutott túl a luxemburgi Fola gárdáján.

A zöld-fehérek trénere, Horváth Ferenc szerint – aki a Fradi játékosaként 1996-ban gólt is rúgott a Göteborgnak az UEFA-kupában – a Győrnek több kreatív játékosa van, a svédek legfeljebb két-három ilyen labdarúgóval rendelkeznek. „A játékosaik viszont bivalyerősek és mindenki tudja a dolgát, a klasszikus északi játékot játsszák, de azt nagyon jól” – tette hozzá Horváth.

FTC: jobban akarni a gólt

A Ferencváros azzal a HNK Rijekával találkozik (20.30), amely az előző szezonban másodikként zárt a horvát élvonalban, továbbá elhódította a Horvát Kupát. Ami biztos, hogy a máltai Sliema Wanderers kiejtése során mutatott teljesítménynél jóval jobban kell futballoznia Thomas Doll együttesének, amely sem az idegenbeli 1:1, sem a hazai 2:1-es siker alkalmával nem volt meggyőző.

„Sajnos az elmúlt szezonhoz hasonlóan nem tudjuk kihasználni a helyzeteinket, nem tudjuk könnyen megrúgni a második, harmadik gólunkat, ez nehezíti a dolgunkat. Tavaly is hasonló volt a helyzet, nem tudtunk két, három, négy góllal győzni, általában megálltunk egynél. Egyszerűen jobban kell akarnunk a gólt, határozottabban kell viselkedni a kapu előtt” – adta ki a parancsot Doll még a csapat elutazása előtt.

Cseh–szlovák párharc(ok)

A szlovák klubok közül elsőként a kassaiak lépnek pályára, a kelet-szlovákiaiak 17.00-tól a cseh Liberecet látják vendégül. Érdekesség, hogy míg a kassiakat a cseh Radoslav Látal irányítja, addig a libereciek a szlovák Samuel Slovák vezetésével vágtak neki az új idénynek.

„Nem sikerült jól a rajtunk a Fortuna Ligában, 2:1-re kikaptunk a besztercebányaiaktól, de fel kell állnunk. Ráfizettünk a rossz helyzetkihasználásra, de nem gondolom, hogy emiatt depresszióba kéne esnünk” – nyilatkozta a kassai klub honlapjának Martin Bukata, az MFK középpályása.

Megint idegenben van otthon a Trenčín

A trencséniek tavalyhoz hasonlóan most is Vágtölgyesen fogadják ellenfeleiket az Európa Ligában, ezúttal a szerb Vojvodina ellen (17.30) kezdik meg szereplésüket a sorozatban.

„A fő célunk, hogy ne kapjunk gólt. A kellő harci szellem megvan az öltözőben, erre vártunk egy éve. Nem szeretnénk pofozógép lenni a sorozatban – mondta Martin Ševela, a trencséniek másodedzője. – A Novi Sadnak minden poszton jó focistái vannak, de ha legalább 50%-kal hatékonyabbak leszünk támadásban, mint voltunk a DAC elleni 2:1-es győzelemkor szombaton, akkor biztosan lövünk gólt.”

Az újvidéki csapat negyedik helyen végzett a szerb bajnokság előző idényében, de huszonhét ponttal maradt le a bajnok Crvena zvezda mögött.

Spartak: túlélni a grúz utat

A nagyszombatiak egy kört már mentek az EL-ben, a máltai FC Hibernianst imponáló összesítéssel (9:2) búcsúztatták. Most a grúz pontvadászat második helyezettje, a Zesztafoni vár a Spartakra a 18.00 órakor kezdődő idegenbeli mérkőzésen.

Juraj Jarábek vezetőedző már a sorsoláskor sem örült túlzottan az ellenfélnek. „Kellemetlen csapatról van szó, a városban szeretik a focit, pokoli hangulat vár ránk a stadionban. A besztercebányaiak három éve 3:0-ra kikaptak ott – emlékeztetett Jarábek. – Fel kell készülnünk a nagy melegre is, és szakácsot is viszünk magukkal, mindent meg kell mosnunk tiszta vízben. Jó eredménnyel, de főleg egészségesen akarunk visszatérni a Kaukázusból.” (MTI, TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?