Az első hatba vágynak a vágsellyeiek és az érsekújváriak

<p>Tegnap kisorsolták a férfi-kézilabdaextraliga 2015/2016-os idénye első fordulójának párosítását. A vágsellyeiek a címvédő eperjesieket fogadják, az érsekújváriak Bazinba utaznak az újonchoz.</p>

A szeptember 5-én kezdődő új idényben kilenc csapat fog indulni, mivel a tavaly nyolcadik helyen végző kassaiak az utolsó pillanatban anyagi okok miatt visszavonták a jelentkezésüket. „Az előírások szerint megszólítottuk az I. liga osztályozójában alulmaradt Sečovce csapatát, amelyik végül nemet mondott, majd az extraligából kiesett turócszentmártoniakat, akiknek szintén nemleges volt a végső válaszuk. Ezért az újra feljutó Pezinokkal együtt kilenc csapat lesz az élvonalban” – magyarázta a tegnapi sajtótájékoztatón Peter Brunovský, a bajnokság igazgatója. A pontvadászat lebonyolítása nem változik, az alapszakaszban a csapatok minden ellenfelükkel találkoznak otthon és idegenben is (fordulónként egy gárda szabadnapos lesz). A rájátszásban felsőházra (1–6. helyezettek) és alsóházra (7–9. helyezettek) osztódik a mezőny, az április 24-én rajtoló playoffban az első négy gárda csatázik az érmekért. A bajnokságból senki sem esik ki. „A kevesebbet játszó kéziseinktől elköszöntünk, erősítésként pedig a Mažár testvérek és Boris Aspridis érkezett eddig. Velük az első hatba kerülés a célunk” – jelentette ki Jozef Klačko, a vágsellyeiek klubelnöke. Hasonló célokat fogalmazott meg Tomáš Straňovský, az érsekújváriak játékosa-menedzsere is: „Szeretnénk megküzdeni a legjobb hatba kerülésért. Pogány Dávid és Marek Monczka már a szezon közben távoztak, Minarovič és Šuba is máshol folytatja. A pozsonyi Demovič, az eperjesi Juraj Urban és a kassai Ľoch az új igazolásaink.” A legmagasabbra a bajnok eperjesiek törnek, akik az extraligában és a kupában is meg akarják védeni címüket. Emellett a SEHA-ligában is folytatják szereplésüket, valamint hosszú évek után a Bajnokok Ligája főtábláján is ott lehetnek, mivel ezúttal nem kell selejtezőt játszaniuk. A galgóciak, a vágbeszterceiek és a nagytapolcsányiak legalább a fináléig el szeretnének érni, előbbi két klub – az EHF-, illetve a Challenge-kupában – a nemzetközi porondon is érdekelt lesz. Továbbra is folynak az egyeztetések egy majdani közös cseh–szlovák bajnokság létrehozásáról. „Ehhez egy újabb lépcsőfok az augusztus 29–30-án először megrendezendő Final Four lesz, amelyen a két ország 2-2 legjobb csapata fog megmérkőzni Prágában” – jegyezte meg Brunovský. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?