Az elnökválasztás nem befolyásolja Párizs olimpiai pályázatát

Párizs |

<p>Párizs 2024-es olimpiai kandidálását nem befolyásolja a 2017 tavaszán sorra kerülő francia elnökválasztás Tony Estanguet pályázatvezető szerint.</p>

"Párizs nem juthat ugyanarra a sorsra, mint Róma. Akkor sem, ha Francois Hollande valamelyik ellenfele nyerne, így biztosak vagyunk benne, hogy a választásnak nem lesz hatása a jelentkezésre" - jelentette ki szombaton a szlalomban háromszoros olimpiai bajnok kenus. 

"Jó látni, hogy mind városi, mind nemzeti szinten támogatják a pályázatot, továbbá valamennyi párt is" - tette hozzá.

 A közvélemény-kutatások szerint Hollande ötödik helyen áll a potenciális elnökjelöltek  között.

Róma pályázatát kénytelen lesz visszavonni az Olasz Olimpiai Bizottság, mivel a júniusban megválasztott főpolgármester, Virginia Raggi nem támogatta a kandidálást, elképzelését pedig csütörtökön megszavazta a városvezetés is.

Párizs mellett így Budapest és Los Angeles van versenyben a 2024-es eseményért, amelynek odaítéléséről jövő szeptember 13-án, limai kongresszusán dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?