Az Elnöki Kupáért küzd a szlovák válogatott

Bízik Réka.2021.december
Llíria |

A női kézilabda-világbajnokság 25. helyéért, vagyis az úgynevezett Elnöki Kupa megnyeréséért lép pályára szerdán 17.30-tól Szlovákia Angola ellen.

A szlovák válogatott 26 év után van ott ismét a vb-n, ahol a csoportkörben Magyarországtól és Németországtól simábban, a csehektől viszont éppen csak kikapott. Ha utóbbi találkozón le tudták volna győzni az északi szomszédot, egészen biztosan nem kupával tértek volna haza Spanyolországból, hiszen akkor a középdöntőben küzdöttek volna a helyezésekért. Így ellenben az alsóházi csapatok közül ők zárhatnak a legjobbként.

Angola a csoportban egyaránt 30:20-ra kapott ki Franciaországtól és Montenegrótól. Az utolsó fordulóban egy 25:25-ös döntetlennel pontot szerzett Szlovénia ellen úgy, hogy egy győzelemmel továbbjutott volna a középdöntőbe. Az Elnöki kupa I-es csoportjában aztán három magabiztos sikert könyvelhettek el. Kamerunt 35:24-re, Iránt 41:8-ra, Üzbegisztánt pedig 52:11-re győzték le.

Nagyon várjuk a döntőt” – mondta a szlovák csapat második legeredményesebb góllövője, Lancz Barbora a Paraguay elleni megnyert meccs után. Szlovákia vasárnap pihenhetett, hiszen Kína visszalépése miatt nem kellett játszaniuk, így Valencia nevezetességeinek megismerésére is maradt idejük. A döntőben erőtartalékaikat feltöltve mérhetik össze tudásukat Afrika bajnokával.

Nem számíthatnak könnyű mérkőzésre Bízik Rékáék. A szlovák válogatott csapatkapitánya és legeredményesebb játékosa a már említett Paraguay elleni összecsapás félidejében néhány motiváló gondolattal buzdította társait, hiszen csak egy góllal vezettek. Pavol Streicher szövetségi kapitány szerint erre is szükség volt, hogy összeszedettebbek legyen a második játékrészben és be tudjanak jutni a döntőbe. A szakember akkor elmondta, sok munka vár rájuk az Angola elleni találkozót megelőzően, de a céljuk nem lehet más, mint trófeával hazatérni a világbajnokságról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?