Az elismerés hiányzik neki

Norfolk. Sikeres pályafutás van mögötte, a pénznek sincs híján, 52 évesen mégis újra ringbe száll Larry Holmes korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok. Ma a virginiai Norfolkban Eric Esch lesz az ellenfele.
– Azoknak, akik megkérdezik, hogy miért csinálom még mindig, egyszerű a válaszom: mert szeretek bokszolni.

Norfolk. Sikeres pályafutás van mögötte, a pénznek sincs híján, 52 évesen mégis újra ringbe száll Larry Holmes korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok. Ma a virginiai Norfolkban Eric Esch lesz az ellenfele.

– Azoknak, akik megkérdezik, hogy miért csinálom még mindig, egyszerű a válaszom: mert szeretek bokszolni. Igaz, hogy van elég pénzem, a befektetéseim jól jövedelmeznek, mégis öklözni akarok, mert képesnek érzem magam rá – mondta jubileumi, 75. összecsapása előtt az amerikai legenda, aki már többször „visszavonult”.

Sokak szerint azonban leginkább az elismerés hiányzik neki.

– Amikor a legnagyobb bokszolókról beszélnek, mindig elfelejtenek megemlíteni engem. Talán megteszik tíz év múlva, ha majd az összes jelenlegi klasszis meghal – tréfálkozott.

Később, már komolyan, hozzátette: soha nem érzi, hogy olyan lenne a nimbusza, amilyen megilletné.

Holmes az első 48 mérkőzésén veretlen maradt, a világbajnoki címet Ken Norton legyőzésével 1978-ban szerezte meg. Az övét kilenc éven át sikeresen őrizte, többek között az akkor már leszálló ágban lévő Muhammad Alival szemben is.

A szombati összecsapásért 250 ezer dollárt kap.

– Csupán három vagy négy menet – re lesz szükségem – jelentette ki.

Optimizmusa és dicső múltja ellenére nem lesz könnyű dolga, hiszen ellenfele, a 35 éves Esch eddigi 49 mérkőzéséből 46-ot megnyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?