Az EHF elutasította az óvást, de a Fradi nem adja fel

<p>Az Európai Kézilabda-szövetség formai okokra hivatkozva elutasította az FTC óvását, ám a zöld-fehérek nem adják fel, fellebbezést nyújtanak be.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető elmondta, az EHF helyszíni ellenőre, a cseh Jiří Konečný, miután egyeztetett Markus Glaserrel, az EHF versenybizottságának elnökével, írásba adta, hogy az EHF nevében befogadta az óvási szándékot és az 1000 eurós óvási díjat. Ugyancsak írásban jelezte, az FTC-nek elegendő hétfőn 17 óráig beadnia az óvási anyagot. Az EHF viszont tegnap azzal utasította el az óvást, hogy nem érkezett be a lefújást követő egy órán belül.

A zöld-fehérek azért fordultak az EHF-hez, mert a Lipcse elleni vasárnapi BL-selejtezőben megítélésük szerint a hazai környezetben szereplő német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

„Fellebbezünk, mert hiszünk az igazunkban” – mondta Jeney, aki hangsúlyozta, hétfő délig e-mailen és faxon is megküldték az óvási anyagukat az EHF-nek, amelyhez csatolták a Konečnýtől kapott írást is.

A sportvezető kiemelte, szerintük megfelelően jártak el, hiszen az EHF hivatalos képviselője írásban elismerte, hogy óv az FTC, átvette az 1000 eurós díjat, ráadásul hétfőn 17 óráig adott időt az óvás megfogalmazására.

„Mi a lefújás után ott helyben, a jelenlévő nemzetközi jogászunkkal együtt elkezdtük fogalmazni az óvást, de közölték, hogy elegendő, ha hétfőn adjuk be” – mondta Jeney.

A szakosztályvezető hozzátette, nem lesz edzőváltás az együttesnél: „Nem akarunk elhamarkodott döntéseket hozni. A tavalyi év sem volt sikeres, most pedig alapcél volt a BL-főtáblára jutás. Egy tízéves program felénél járunk. Mélyrehatóan értékelni kell az eddigieket, és meghatározni, miként kell továbbmenni. De az biztos, hogy a csapat edzője továbbra is Elek Gábor!”

A vezetőedző nehéz szívvel, de kimondta, tény, hogy a csapat egy része túl van a zeniten, ám a vasárnapi mérkőzés miatt egyetlen játékosát sem hibáztatta. (A fontos momentumokban különösen sokat rontott a kulcsember Tomori Zsuzsanna is, aki a hosszabbításban magyar vezetésnél kétszer is gyorsan ellőtte a labdát, később pedig kiállították.)

„A sport velejárója a hibázás. Mindent megtettünk a sikerért. A kezünkben volt a mérkőzés. Egyszer már nyertünk, most mégis arra várunk, hogy a BL-ben vagy a KEK-ben folytatjuk” – mondta a tréner, aki kiemelte, a csapaton belül rend van, de a sok apró kudarc görcsössé teszi a játékosait.

Ha az EHF elutasítja a fellebbezést, akkor az FTC a KEK-ben folytatja, a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis a zöld-fehéreknek adnak igazat, akkor a BL 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár a Fradira, a csoportküzdelmek októberben kezdődnek. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?