Az amerikai vízilabdacsapatot nehéz megverni

New York |

<p>Az amerikai férfi vízilabda-válogatott fantasztikus formában van, nehéz megverni - nyilatkozott Terry Schröder szövetségi kapitány a The New York Timesnak szombaton. Az amerikai csapat a 2000-ben (Sydney), majd 2004-ben (Athén) is aranyérmes magyar válogatottal küzd meg az olimpiai elsőségért vasárnap Pekingben.</p>

Az újság szerint a magyarok a favoritok, Schröder azonban figyelmeztetett: ne becsüljék alá játékosait. "Csak egy mérkőzésről van szó, és lehet, hogy most jobbak leszünk" - mondta bizakodóan az amerikaiak esélyeit latolgatva. A Times szerint az amerikaiak valószínűtlen győzelmi sorozatot produkáltak - az elődöntőben Szerbiát verték meg 10:5-re -, így jutottak be 20 év óta először a döntőbe.
A San Francisco Chronicle című napilap megkérdezte a legidősebb olimpiai bajnokot, a magyar származású Alex Taricsot, kinek drukkol. A kaliforniai Belvedere-ben élő, 95 éves Tarics Sándor tagja volt az 1936-os berlini játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatottnak.
Tarics a Montenegro elleni pénteki elődöntőben a magyaroknak szurkolt. A döntőben azonban gondjai fognak támadni: szülőhazájának szurkoljon, amelynek színeiben annak idején aranyat nyert, vagy Amerikának, ahol immár 55 éve él?
Az újság szerint a döntés nehéz. Tarics mindkét országban nagy név. Budapesten legendaként üdvözlik, az utcán az emberek integetnek, ha meglátják. Belvedere-ben kevésbé ismert, de hírneve talán nagyobb jelentőségű. Tarics Sándor ugyanis az 1970-es években szerkezetmérnökként részt vett egy forradalmi újítás, a nagy épületeknél a szeizmikus rezgéseket elnyelő rendszer, az úgynevezett alapszigetelés tervezésében és fejlesztésében. Japánban 3 ezer épületet emeltek a Tarics-féle rezgécsillapítókkal, amelyeket a San Francisco-i városháza 1998-as felújításakor is alkalmaztak.
Mint a San Francisco Chronicle írta, a jelenlegi magyar csapat szereplését az egykori aranycsapat alapozta meg, amelynek a legendás kétkezes Tarics Sándor is tagja volt. A magyarok másodízben igyekeznek megvédeni elsőségüket, az amerikaiak az első arany megszerzésére törekednek. A világ legidősebb olimpiai bajnoka is ott lesz a meccsen. Bizonyára két felé fog húzni a szíve, de nem veszíthet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?