Az amerikai first lady a gyerekek egészségéért kampányol

London |

<p>Az olimpia szellemét és a játékok körüli hírverést akarja jótékony célra fordítani a Londonban tartózkodó amerikai first lady, aki a gyerekek elhízása elleni kampányát helyezi előtérbe a szigetországi útja alatt.</p>

Michelle Obama várhatóan vasárnapig marad Londonban, ő vezeti az amerikai küldöttséget és őt várták a pénteki megnyitó ünnepségre is.

A first lady elmondta, hogy régóta nagy szurkolója az amerikai csapatnak az olimpiákon. Most azonban úgy döntött, hogy az olimpia szellemiségét átülteti a gyakorlatba, és arra használja fel a mostani játékokat, hogy növelje az aktív gyerekek táborát.

Barack Obama elnök neje 2010-ben hívta életre Let's Move elnevezésű kampányát, hogy visszaszorítsa az amerikai gyermekek körében az elhízást. Hazájában ugyanis a gyerekek 30 százaléka túlsúllyal küzd.

A first lady szombatra az amerikai olimpiai bizottsággal karöltve nagyszabású programot hirdetett: hozzávetőleg 1,7 millió gyereket akar megmozgatni az Egyesült Államokban és több ezret Londonban.

"Sportolóink megkezdik versenyeiket Londonban, ez valódi inspiráció lesz a fiataloknak, hogy aktívak legyenek és kiválóságra törekedjenek" - mondta Michelle Obama.

Megjegyezte, számára a játékok "nem csak aranyérmek és rekordok kérdése", az olimpia arról is szól, hogy a sportolók legyőzik az akadályokat és nem adják fel.

Az amerikai elnök felesége pénteken már "akcióba lépett", több ezer amerikai és brit gyereknek szervezett programot kampánya keretében. Az eseményen részt vett David Beckham labdarúgó, a kilencszeres olimpiai bajnok atléta, Carl Lewis és Nadia Comaneci többszörös olimpiai bajnok tornász.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?