Ausztriát kapták a magyarok a vb-selejtezőben

ÖSSZEÁLLÍTÁSBudapest.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Budapest. A magyar női kézilabda-válogatott az osztrák csapattal találkozik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság júniusi selejtezőjében.

Hogy mennyire kedvező volt a Papp László Arénában tartott vasárnapi sorsolás, azt jelzi, hogy a jelenlévő magyarok tapsoltak, amikor megtudták, ki lesz az ellenfél.

Németh Andrásnak kifejezetten ez volt a kívánsága: „Azzal váltunk el a játékosokkal, amit az 1956-os forradalom után a házfalakra írtak. MÚK – márciusban újrakezdjük. Nyár elején vb-selejtező vár ránk, ami az olimpiai szereplésről is dönt. Remélem, megkapjuk mondjuk Ausztriát” – mondta a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak még a sorsolás előtt.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott, ez volt a legoptimálisabb, ami a sorsoláson történhetett: „Az ellenfél legyőzhető, a második mérkőzés lesz nálunk, és nem kell sokat utazni.” Izlandot a távolság miatt, az oroszokat, a szerbeket és a horvátokat pedig az erejük miatt szerették volna elkerülni.

Az első mérkőzést június 6-án vagy 7-én Ausztriában rendezik, s az egy héttel később esedékes visszavágó lesz Magyarországon.

A vb-szereplés azért is különösen fontos, mert a vb-n lehet olimpiai selejtezőre jogosító helyezéseket szerezni. A legutóbbi londoni olimpiáról éppen amiatt hiányzott a magyar válogatott, mert a németekkel szemben elveszítette a vb-selejtezőt, így nem indulhatott a 2011-es brazíliai világbajnokságon.

A szlovákoknak egyáltalán nem volt szerencséjük, mivel az Európa-bajnoki döntő vesztesét kapták ellenfélül. (A norvég–spanyol finálé lapzárta után ért véget, a győztes alanyi jogon vb-résztvevő.) „Egy vb-döntőst már legyőztünk, most nyerünk az Eb-döntős ellen is – mondta tréfásan Dušan Poloz, a szlovák válogatott cseh szövetségi kapitánya, utalva arra, hogy csapata az Eb-n megverte a tavalyi vb ezütsérmeseit, a szerbeket. – Ha tovább tudnánk jutni, az csoda lenne. A norvégok a világ élvonalába tartoznak, rajtuk nagyjából lehetetlen túljutni. A spanyolok pedig rengeteget fejlődtek, és felszálló ágban vannak. Már az egy bónusz lenne, ha az idegenbeli meccsen olyan eredményt érnénk el, hogy a visszavágónak még lenne tétje.”

A selejtezők párosítása (első meccsek június 6–7-én, visszavágók egy héttel később): Franciaország–Szlovénia, Németország–Oroszország, Szerbia–Románia, Hollandia–Csehország, Ukrajna–Lengyelország, Montenegró–Izland, Ausztria–Magyarország, Norvégia/

Spanyolország–Szlovákia, Horvátország–Svédország.

A nemzetközi szövetség elégedett volt a magyar–horvát közös rendezésű Eb szervezésével, minden doppingteszt negatív lett, a televíziós nézettségi adatok pedig felülmúlták az elvárásokat. Michael Wiederer, az EHF főtitkára bejelentette, hogy aláírták a szerződést a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének 2015-ös és 2016-os budapesti megrendezéséről. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?