Ausztria volt az ötödik áldozat

Helsinki. Tartja kiváló formáját a címvédő szlovák válogatott, tegnap a középdöntő második mérkőzésén meggyőző fölénnyel, 7:1-re győzte le Ausztria együttesét. Ezt volt az ötödik sikere a vb-n. Ma 19 órakor Csehországgal mérkőzik a csoportelsőségért.

Országh térdel, csapata azonban könnyedén verte AusztriátTASR-felvételÓvatos játékkal kezdődött a szlovák–osztrák mérkőzés, és csak Stümpel korán szerzett gólja jelentett eseményt az eléggé lagymatag iramú összecsapáson. A gól után sem javult a mérkőzés színvonala, a szlovákok csak annyit adtak ki magukból, hogy távol tartsák ellenfelüket a kaputól. A 7. percben Viš-ňovský közvetlen közelről a kapus vállát találta el, a szlovák hálóőrnek, Staňának csak a 9. percben kellett komolyabban közbeavatkoznia, elegáns védéssel hárította Perthaler közelről leadott lövését. Később egyre bátrabbak lettek az osztrákok, annál is inkább, mert egymás után kétszer ember-előnyhöz jutottak. Pock és Lukas előtt adódott alkalom az egyenlítésre, de Staňa nem hagyta magát meglepni. A 17. percben Pálffy megkerülte az osztrák kaput, néhány csellel becsapta az osztrákokat, Višňovský elé tálalt, s máris 2:0 volt az eredmény. Szép akciók és fokozottabb iram jellemezte a második játékrészt, rögtön az elején Bondra és Kapuš növelhette volna az előnyt. Fokozatosan lendült formába az új összetételű második csatársor. A 31. percben Radivojevič a tisztán álló kapushoz játszott, aki bombagólt lőtt. Alig telt el egy perc, Stümpel a kapu mögül Zedníkhez passzolt, aki megszerezte a szlovákok negyedik gólját. Miután az osztrákok is betaláltak, egy pillanatra feltámadtak, s meleg helyzeteket teremtettek Staňa kapuja előtt. A 36. percben megszerezte első gólját a vb-n a tavalyi világbajnokság gólkirálya, Bondra, Šatan akciója után talált a hálóba. Hiába játszott kettős emberelőnyben az osztrák válogatott, nem sikerült eredményesnek lennie, ellentétben a szlovákokkal, Nagy használta ki a lehetőséget. Később a szlovák hokisok néhány szép akcióval szórakoztatták a nézőket, de tudat alatt már a csehek elleni meccsre gondoltak. Az utolsó gólt Pálffy lőtte egyéni alakítás után. Szlovákia tehát továbbra is a csoport élén áll. (SITA)

A MAI MŰSOR

KÖZÉPDÖNTŐ, E-CSOPORT, 19.00: Szlovákia–Csehország; F-CSOPORT, 19.00: Kanada–Oroszország; G-CSOPORT (a bennmaradásért), 14.00: Fehéroroszország–Szlovénia; 18.00: Japán–USA.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?