Attraktív ellenfelet szeretnének

Bravúros sikerrel tette emlékezetessé a szenci KOBA futballcsapata fennállásának 10. évfordulóját, a II. ligás gárda a Szlovák Kupa fináléjában legyőzte az élvonalbeli Púchovot. ĺgy a együttes kijutott a nemzetközi porondra, júliusban a UEFA Kupa-selejtezőben áll rajthoz.

A szenci KOBA legnagyobb sikerét jelentette a Szlovák Kupa elnyerése, a kis képen Daniel Bartko klubelnök-tulajdonos láthatóTASR-felvételek Egy évtizeddel ezelőtt Daniel Bartko barátjával, Stanislav Krajčcsal alapította az egyesületet. Mivel Szencen mellőzték őket, három esztendeig Hegysúron futballoztak. A legalacsonyabb járási bajnokságban kezdték, s zsinórban vették az akadályokat. Csak azután kapták meg a város pályáját, miután az élvonalba pályázó STK a homonnai csapattal vívott osztályozón váratlanul elbukott, s hamarosan csődbe jutott...

A csapat 1999-ben feljutott a Szuperligába, s az utolsó fordulóig küzdött a bennmaradásért, pedig az átszervezés következtében hét együttes búcsúzott a pontvadászattól.

„Szinte mindenki megmosolygott, amikor az induláskor kijelentettem: hamarosan az élvonalban rúgjuk a labdát, sőt kijutunk a nemzetközi porondra. Most csattanós választ kaptak a kétkedők, pedig nagyon sokan ahelyett hogy segítenének, állandóan keresztbe tesznek nekünk. A Szlovák Kupa fináléjában bebizonyosodott: Isten igazságos, s a sok nehézség ellenére valóra vált dédelgettet álmom” – jelentette ki Daniel Bartko klubelnök.

A szenciek ősszel még a feljutásért harcoltak a második vonalban, azonban tavasszal gyengélkednek, s jelenleg az alsóházban tanyáznak. Ebben az is közrejátszik; hogy a stadion felújítása miatt Diószegen rendezik hazai mérkőzéseiket, s eddig még vendéglátóként nyeretlenek. Az ottani vezérkar kedvező feltételeket biztosít számukra, ám ez az eredményeken egyáltalán nem tükröződik. Egyébként a FIFA által finanszírozott munkálatoknak jövő tavasszal kéne befejeződniük, ám a KOBA vezetői szerint (akik építésügyi vállalatot irányítanak) csak téblábol a pár munkás...

„Az igazat megvallva, az első felvonás után beláttuk, hogy nincs esélyünk az első hely megszerzésére a nagyszombatiakkal szemben, ezért minden energiánkkal a kupadöntőre összpontosítottunk. Játékosaink Vágbesztercén bebizonyították, hogy nem felejtettek el futballozni, s megérdemelten nyertek. A félmillió koronás prémiumot a napokban kapják meg az edzők és a futballisták” – szögezte le a klubelnök-tulajdonos.

A szencieknél az utóbbi években sok edző megfordult, emlékeztetőül néhány név a listáról: Ladislav Jurkemik, Szikora György, Borbély László, Jozef Prochotský... Ha elmaradtak az eredmények, mindig jött az új tréner, így a tavaszi 6. forduló után Peter Zelenskýt Ladislav Molnár váltotta fel.

„Még nem dőlt el, hogy júliustól, ki ül majd a kispadra; az biztos; alaposan meg akarjuk erősíteni a keretet. Valószínűleg 6-7 élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező labdarúgót szerződtetünk, mert az UEFA Kupában nem akarunk szégyent okozni. Attraktív ellenfelet szeretnénk, szívesen játszanánk német, angol, olasz vagy spanyol csapattal. Hazai kupameccseinket előreláthatólag Nagyszombatban vagy a pozsonyi Slovan-stadionban rendezzük, ottani barátaim már jelezték, csak minimális bérleti díjat kell majd fizetnünk” – mondta Daniel Bartko, aki hozzátette, annak ellenére, hogy 46 éves, a II. liga hajrájában még pályára lép.

Ladislav Molnár legnagyobb edzői sikerét érte el Vágbesztercén. „A fináléban az döntött védenceim javára, hogy nem ijedtek meg a favorizált Púchovtól, s taktikusan játszottak. Kis szerencsével, már a rendes játékidőben nyerhettük volna. Egyelőre június végéig köteleztem el magam a klubhoz, aztán majd elválik, hogyan tovább...”

Megtudtuk, a város önkormányzata – parádés tűzijátékot szervezett a finálé megnyerésének tiszteletére – évente csupán 800 000 koronával támogatja az egyesületet, ezért szóba került, hogy nyártól esetleg Pöstyénbe költözne az egyesület. Ezt azonban az elnök cáfolta, s reméli, a honatyák a jövőben bőkezűbbek lesznek, és a csapat még sok örömöt szerez a szenci szurkolóknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?