Aranyért utazik az Eb-re

<p>Bagos Viktóriával unokatestvére, a szintén kiváló és többszörös Európa-bajnoki érmes, Költő Sebastian ismertette meg 2008-ban a lábtoll-labdát. Tornatanára, Feke Gábor pedig megszerettette vele, s irányítása alatt tette meg az első lépéseit a siker, az elismerés felé.</p>

ÚJ SZÓ-PORTRÉ

Már abban az évben a magyarországi Újszászon megrendezett Kárpát-medence Kupán eredményességével és játékstílusával is kitűnt a mezőnyben. Egy év múlva ugyanitt korosztályában örülhetett első egyéni győzelmének. Igazi próbatételen a 2010-ben, Marseille-ben megrendezett Európa-bajnokságon esett át. Csapatban megszerzett ezüstérme indította el sportkarrierjét és győzelmi sorozatát, amit számos hazai és külföldi nemzetközi versenyen elért dobogós helyezéseivel igazolt. A tavalyi királyhelmeci kontinensviadalon is csillogtatta kivételes tehetségét. Minden számban döntős volt, s négy ezüstérmével az Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője lett. Vegyes párosban éppen Költő Sebastiannal az oldalán állhatott fel a dobogó második fokára.

E sporttörténeti és örömteli pillanatokról így nyilatkozott: „Különleges érzés hazai közönség előtt játszani, mérkőzéseket nyerni, s emellett még dobogóra is állni. Ráadásul a felnőttek között, és alig több mint 14 évesen – tért vissza a királyhelmeci napokra. – Életem egyik legszebb vakációja volt. Nagyon jólesett a sok-sok gratuláció és elismerés. Mindez a mai napig erőt ad az újabb versenyeken való jó szerepléshez”

Hogy földrészünk valóban egyik leendő lábtoll-labda csillagáról lehet, van szó, azt már a közelgő lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságon újra bizonyíthatja. A júliusi eseményre február végén kapott meghívást a Szlovák Lábtoll–labda Szövetségtől. Bagos Viktória vegyes párosban ismét Költő Sebastiannal, párosban pedig Muszka Beatricával szerepel. A királyhelmeci magyar gimnázium diákja nemcsak a tornateremben, hanem a tanulásban is helytáll. Sőt énekelni is szeret. Az elmúlt év márciusában a „Királyhelmec Hangja” verseny győztese lett. Bodrogköz ifjú büszkesége nem titkolt szándékkal megy északi szomszédunkhoz. „Aranyéremért utazom” – mondta. (pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?