Apró javulás Schuminál

<p>A család hivatalos közleménye szerint vannak olyan apró jelek, amelyek bizakodásra adnak okot a kómában fekvő Michael Schumacher felépülését illetően. Olasz lapértesülések szerint viszont a hétszeres világbajnok egykori Forma–1-es pilóta 20 kilót fogyott december végi síbalesete óta, más források úgy tudják, nagyon kevés az esélye.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Sabine Kehm, a versenyző menedzsere tegnap adott ki egy közleményt, amelyben leszögezi, hogy vannak biztató apró jelek, ám a felébresztés továbbra is egy hosszú és lassú folyamat lesz.

Kehm ismét köszönetet mondott azoknak, akik támogatják a 45 éves Schumachert, s továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét. „Mi megpróbáljuk minden energiánkat Michaelnek adni. Mindannyian hiszünk abban, hogy ez segít Michaelnek és meg fogja nyerni ezt a harcot” – zárul a közlemény.

Schumacher december 29- én szenvedett síbalesetet, azóta kómában fekszik. Néhány hete megkezdték a felébresztését, de az állapotáról nagyon kevés a hivatalos információ. A német versenyző családja kérésére az orvosok nem tájékoztathatják a sajtót – ezt a lépést már Gary Harstein, a Forma–1 korábbi hivatalos orvosa is bírálta. Harstein szerint a rajongók is aggódnak kedvencük életéért, s joguk lenne az információkhoz. Az orvos beszélt arról is, milyenek a kilátásaik a kómában fekvő betegeknek: „Ha Michael önállóan lélegzik, de továbbra sem reagál a külvilágra, akkor muszáj várni. Az altatás befejezése után egy hónappal még körülbelül ötven százalék az esélye az ébredésnek, hat hét után viszont már csak húsz, és jelentős, maradandó károsodásokra, fogyatékosságokra lehet számítani.”

A La Gazetta dello Sport szerint Schumacher a kómában fekve 20 kilót fogyott, s már csak 55 kiló. A The Telegraph pedig pár napja úgy fogalmazott, a hétszeres világbajnok állapota reménytelen.

Pedig a felébresztéséhez mindent bevetnek, többek között a régi Forma–1-es rádióüzenetek lejátszásával stimulálják az agyát. Ezt a módszert Ross Brawn, Schumacher egykori csapatfőnöke alkalmazza, bízva abban, hogy az ismerős hangok segíthetik Schumi felébredését.

Néhány napja több lap is arról számolt be, hogy Schumacher már önállóan lélegzik, de a menedzsment ezt az információt nem erősítette meg. (MTI, origo, hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?