Antifutball-iskola##4#

„Becsülettel helytálltak a ligetiek” – hamisabb mondattal aligha jellemezhetnénk a Petržalka–Bordeaux UEFA Kupa-mérkőzést. Vagy esetleg azt gondolják az érintettek, hogy egyetlen kapura tartó lövés elég az üdvösséghez?

A Petržalka elbúcsúzott az európai kupaküzdelmektől, s a klubvezetés afféle bónuszfeladatként a néző-szám alapján lemérheti, hogy a Weiss-féle szélsőségesen deffenzív taktikának milyen sikere van.

A szerdai, Girondins Bordeaux elleni UEFA Kupa-mérkőzésre 3300 fizető néző látogatott ki a téglamezei stadionba, s ez bizony övön aluli ütés volt a ligeti klubvezetésre nézve. A sorsolás után azért (is) választották a nagyobb befogadóképességű Slovan-pályát a visszavágó helyszínéül, hogy minél többen buzdíthassák majd Maixneréket.

A meccs alapján elmondható: tudtak valamit azok, akik nem jöttek ki. A nézők nem vevők a gépfutballra. Vladimír Weiss edző talán soha nem fogja belátni azt, hogy ez a játék márpedig a nézőkért van. „Nem akarunk naiv futballt játszani” – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón, hozzátéve: nem fognak feleslegesen támadni, hadd éljen minél tovább a remény. A remény a 86. percig valóban élt, de a közönség türelme már az első félidőben elfogyott, látva azt, hogy a hazaiak nem merészkednek a félpályán túlra. Védekezve viszont nehéz gólt lőni. Persze lehetséges, de azért nem jellemző. A bordeaux-i Darcheville még azt a luxust is megengedhette magának, hogy sorban hagyta ki a ziccereket. Válaszként egyetlen kapura tartó lövés a 90 perc alatt. Sok vagy kevés? Hazai oldalon csupán két játékos teljesítménye emelhető ki: Straka Gáboré és a sérülés után visszatérő Šoltisé. Mindketten bátran futballoztak, jelenlétük érezhető volt a középpályán. Weiss mindkettőjüket lecserélte. No comment.

„Büszke vagyok a csapatra. Értékes döntetlent értünk el, még ha ez nem is hozott továbbjutást” – mondta a szlovák edző elégedetten a találkozó után. Hát továbbjutást nem hozott az 1:1, ebben igaza van. Hogy akkor miért értékes mégis a döntetlen? És hogy mire büszke? Megfejthetetlen. Arra az egy kapura lövésre netán?

„Sok sikert és könnyebb ellenfelet kívánok a Bordeaux-nak az UEFA Kupában” – jegyezte meg frappánsan a sajtótájékoztatón. A francia szakvezetők diplomatikus sportemberek. Nem mondták azt: könynyebb ellenfél a mostani mezőnyben aligha akad. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?