Anna Fenninger második diadala

<p>Vail/Beaver Creek. A szuper-G-ben is győztes, lesiklásban ezüstérmes osztrák Anna Fenninger nyerte csütörtökön a nők óriás-műlesikló versenyét az egyesült államokbeli Vailben és Beaver Creekben zajló alpesisí-világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 25 éves síző elsősorban az első futamban nyújtott teljesítményének köszönheti sikerét, ott ugyanis kiválóan versenyzett, nagy előnyre tett szert, s bár a második futamban nagyot hibázott, így is csaknem 1,5 másodperccel előzte meg a mögötte második német Viktoria Rebensburgot. A harmadik helyen meglepetésre a svéd Jessica Lindell-Vikarby végzett.

„Ez fantasztikus. A második futamban a hibámkor majdnem súroltam az arcommal a havat, aztán nem hittem a szememnek, amikor a célban az eredményjelzőn megláttam, mekkora az előnyöm még így is. Nagyon sokra tartom ezt az aranyérmet” – nyilatkozta Fenninger a sikeréről.

Szép emlék lesz

A legjobb magyarként 40. helyen végző Miklós Edit hosszúnak, nehéznek és fárasztónak nevezte a vb-t, amely számára a csütörtöki óriás-műlesiklással véget ért. Miklós ezzel együtt úgy fogalmazott: szép emlékekkel utazhat haza.

„A célkitűzéseimet nem sikerült teljes mértékben teljesítenem, de a lesiklásban elért 13. helyezés az eddigi legjobb eredményem vb-n – írta Facebook-oldalán a magyar versenyző. – Rengeteg új dolgot tapasztaltam, és pozitív élményekkel gazdagodtam. Ezekért a szép emlékekért érdemes korán kelni és sokat dolgozni.”

A lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit szuper- óriásműlesiklásban kiesett, majd a lesiklás 13. helye után a szuperkombinációt a lesiklást követően feladta, végül óriás-műlesiklásban 40. lett.

Az apuka pályája

A világbajnokság ma a női műlesiklók versenyével folytatódik. A szlovák Veronika Velez-Zuzulová pályafutása legjobb eredményét készül elérni: az eddigi öt vb-részvétele során a 2013-as schladmingi hetedik hely volt a maximuma. „A dobogóra szeretnék kerülni. Természetesen ha megnézzük a Világkupa-sorozat aktuális élmezőnyét, nem szerepelek ott. Ha sikerül az edzésekről a versenyre is átmenteni a formámat, elégedett leszek” – mondta Zuzulová, hozzátéve, egy tizedik hely semmit nem érne számára.

A 30 éves síző csak egy Vk-viadalon végzett az abszolút élmezőnyben ebben a szezonban, Flachauban ötödik lett. „Ezzel bebizonyítottam, hogy a legjobbak közé tartozom, és a rajtpozíciómon is javítottam – szögezte le Zuzulová, akinek apja, Timotej Zuzula tűzhette ki a mai második futam pályáját. – Ő tudja a legjobban, mit szeretek leginkább a műlesiklásban, így a pálya olyan lesz, amilyennek én szeretném. Magát a dombot azonban nem ismerem, még sosem jártam ott.”

A másik szlovák síző, Petra Vlhová is jó eredményt érhet el, a junior-vb-n megnyerte ezt a számot.

Žampáék zárják a vb-t

A vb holnap a férfiak műlesiklóversenyével zárul, a szám olimpiai hatodik helyezettje, Adam Žampa nem tűzött ki maga elé konkrét célt.

„A világbajnokság előtt elrontottam a műlesiklást a schladmingi és a kitzbüheli Vk-versenyen, de januárban így is többször pontszerző helyen végeztem a számban. Mindent megteszek, hogy mindkét futamban a lehető legjobban teljesítsek” – fogalmazott Adam Žampa, akinek testvére, Andreas is ott lesz az indulók között. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?