Angol–orosz csaták

<p>Monacóban kisorsolták a labdarúgó Európa Liga főtáblájának csoportbeosztását.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A mezőny csak tegnap délelőtt vált teljessé, miután befejezték a csütörtökön tűzeset miatt félbeszakadt Alkmaar– Atromitosz találkozót, másrészt a kizárt Besiktas és Fenerbahce pótlásáról gondoskodott az UEFA. Előbbit az általa kiejtett Tromsö pótolja, utóbbi helyére a ciprusi APOEL került – sorsolással.

Az Alkmaar hazai környezetben 2:0-ás vereséget szenvedett a görög Atromitosztól a tegnap befejezett visszavágón, de idegenben lőtt több góllal bejutott a csoportkörbe. Az alkmaari mérkőzést az 59. percben, a vendégek 1:0-ás vezetésénél kellett leállítani, mivel a stadion tetőszerkezetében tűz ütött ki. Az eset során senki sem sérült meg.

A Fenerbahce után a Besiktast is kizárta az EL-ből a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A szervezet tegnapi döntése nyomán eldőlt, hogy a Besiktas helyén a selejtezős párharc vesztese, a norvég Tromsö szerepelhet a csoportkörben. Ezzel egy időben az UEFA illetékesei kisorsolták, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből búcsúzott, így eredetileg az EL csoportkörében érdekelt, de időközben kizárt Fenerbahce helyét szerencsés vesztesként a ciprusi APOEL veszi át.

Hét csapat alanyi jogon főtáblás, kilenc alakulat pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjéből került át a sorozatba. Azonos országok csapatai itt még nem kerülhettek össze. A Monacóban tartott ceremóniát ezúttal is Gianni Infantino, az UEFA főtitkára vezényelte le. Segítője a sorsolás során Ricardo Carvalho, a Monaco védője és Ciro Ferrara, a sorozat 2014-es torinói fináléjának nagykövete volt.

Nehéz ellenfeleket kapott a Liberec, amely az FC Sevillával, a Freiburggal és az Estorillal találkozik.

Két csoportban is angol– orosz csatát rendeznek: a Tottenham a meggyengült Anzsival találkozik a K csoportban, míg a D jelű kvartettben a Rubin Kazany és a Wigan néz farkasszemet egymással. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?