Anglia harcra kész

Lisszabon. Ma este a Horvátország–Anglia és a Svájc–Franciaország mérkőzéssel befejeződnek a küzdelmek a B-csoportban. Az angoloknak és a franciáknak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Az angolok ma ki-ki meccset játszanak a horvátokkalReuters-felvételHorvátország–Anglia. Az angoloknak rémálomszerű rajtjuk (vezetés a 90. percig, majd 2:1-es vereség a franciáktól) helyszínén elég egy döntetlent elérniük, és akkor biztosan negyeddöntősök. Otto Baric csapatának viszont mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy ne kelljen idő előtt hazautaznia. A szigetországiak abban reménykednek, hogy a második meccsen két gól szerző tinisztár, Wayne Roenie ezúttal „belövi” őket a negyeddöntőbe. A két együttes eddig mindössze kétszer találkozott egymással, legutóbb, tavaly Ipswich-ben 3:1-re a házigazdák nyertek. – Akkor nem volt meg a kellő önbizalom a sikerhez, talán kicsit féltünk is az angoloktól. Most azonban nem ez a helyzet – mondta Baric. – Bízom a játékosaimban, és hiszek abban, hogy ismét elő tudunk rukkolni azzal a teljesítménnyel, amit a franciák ellen mutattak.

David Beckham, az angolok csapatkapitánya elárulta, tanulni szeretnének a négy évvel ezelőtti bakiból. – Mindenki emlékszik azokra a pillanatokra, nem engedhetjük meg, hogy még egyszer megtörténjen – mondta arra utalva, hogy a 2000-es Eb-n az angoloknak a nyolc közé jutáshoz egy döntetlen is elég lett volna az utolsó csoportmérkőzésen, de végül 3:2-re kikaptak úgy, hogy a románok a 89. percben büntetőből állították be a végeredményt.

Várható összeállítások – HORVÁTORSZÁG: Butina–Simic, R. Kovac, Zivkovic, Tudor–Bjelica, Rosso, N. Kovac, Rapaic–Prso, Sokota. ANGLIA: James–G. Neville, Terry, Campbell, Ashley Cole–Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes–Rooney, Owen.

Svájc–Franciaország. A címvédő Franciaország az eddig nyeretlen Svájc együttesével találkozik ma este Coimbrában. A franciáknak a biztos továbbjutáshoz elég egy döntetlent elérniük, de Santini szövetségi kapitány kijelentette: mindenképpen győzelemre játszanak. – A lehető legjobb összeállításban kezdünk, hiszen csak a három ponttal lehetünk elégedettek – mondta a tréner, de elárulta, több változás is várható a csütörtöki kezdő tizenegyhez képest. Svájc válogatottja gól nélküli döntetlennel nyitott, majd 3:0-ra kikapott az angoloktól, de még így is bejuthat a legjobb nyolc közé, ehhez azonban mindenképpen nyernie kell. Várható kezdőcsapatok – SVÁJC: Stiel–Henchoz, Müller, Murat Yakin, Spycher–Wicky, Vogel, Huggel– Hakan Yakin–Chapuisat (Volanther), Frei. FRANCIAORSZÁG: Barthez–Gallas, Thuram, Silvestre, Lizarazu–Vieira, Makelele, Pires, Zidane–Henry, Trezeguet.

A MAI MŰSOR

B-CSOPORT – 20.45 (Coimbra): Franciaország–Svájc (játékvezető: Micheľ – szlovák; 20.45 (Lisszabon): Anglia–Horvátország (Collina – olasz).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?