Anand a sakk-király

Mexikóváros. Pályafutása során másodszor szerezte meg a sakkvilágbajnoki címet az indiai Viswanathan Anand, először 2000 és 2002 között ült a sportág trónján. A 37 éves indiai nagymester kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal hódította el Vlagyimir Kramnyiktól a világbajnoki címet.

Mexikóváros. Pályafutása során másodszor szerezte meg a sakkvilágbajnoki címet az indiai Viswanathan Anand, először 2000 és 2002 között ült a sportág trónján. A 37 éves indiai nagymester kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal hódította el Vlagyimir Kramnyiktól a világbajnoki címet. A szabályzat értelmében jövőre párosmérkőzést vív az újdonsült bajnok és az exvilágelső. A viadalon lejátszott 56 játszmából 20 végződött döntéssel.

Ötven százalékos eredménnyel negyedikként zárta szereplését Lékó Péter, aki a 13. fordulóban világossal legyőzte az orosz Morozevicset, majd az utolsó partiban sötéttel remizett a világbajnok Ananddal.

VÉGEREDMÉNY: 1. Viswanathan Anand; 2-3. Vlagyimir Kramnyik (orosz) és Borisz Gelfand (izraeli) 8-8; 4. Lékó Péter 7; 5. Peter Szvidler (orosz) 6,5; 6-7. Alekszander Morozevics (orosz) és Levon Aronjan (örmény) 6-6; 8. Alekszander Griscsuk (orosz) 5,5. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?