Amikor játszik a csapat...

Bacsfa. Aki látta a csallóköziek eddigi mérkőzéseit, az tudta, hogy előbb-utóbb véget kell érnie az újonc gólínségének. S az utóbbi két-három hónap kassai történései alapján az is valószínűsíthető volt, hogy az 1.FC lesz az a csapat, amely „beleszalad a késbe”.

Bacsfa. Aki látta a csallóköziek eddigi mérkőzéseit, az tudta, hogy előbb-utóbb véget kell érnie az újonc gólínségének. S az utóbbi két-három hónap kassai történései alapján az is valószínűsíthető volt, hogy az 1.FC lesz az a csapat, amely „beleszalad a késbe”. A héten ugyanis a bacsfai klubvezetés a szponzorokkal karöltve menesztette Paldan edzőt, s most mindenki (a játékosokat is beleértve) bizonyítani akarta a döntés helyességét. Az 1.FC jelenlegi játékoskeretét (és pénzügyi helyzetét) aligha irigyli bárki is, ráadásul azzal, hogy a csapatkapitány Sapara nem játszhatott, a kassaiak egyetlen méregfoga is ki lett húzva.

Az első félóra aztán majdnem rácáfolt a prognózisokra: Lapšanský és Mati is ziccert hibázott, az előbbi luftot rúgott az ötösön, utóbbi pedig nem számolt azzal, hogy Kostoláni személyében immár minőségi kapusa van az újoncnak. A bacsfaiakat Nagy Tamás találata váltotta meg, a ballábas játékos szépségdíjas (mellesleg: jobb lábbal lőtt) gólja után nagy elánnal, helyenként tetszetősen futballoztak: Szíjjártó, Horký és Pukalovič is elemében volt, a gyors Tomčák pedig szétzilálta a kassai védelmet. „Nem tisztem az edzőváltást kommentálni, de az látszott a csapaton, hogy ezúttal felszabadultabban futballozott” – árulta el a mérkőzés után a kulcsembernek bizonyuló Nagy Tamás. Andrej Daňko, a vendégek mestere pedig ha akarta is, nem változtathatott érdemben csapatán: ugyanis csak két (!) ifista cserejátékos ült a kispadon...

A sors fura fintora: hat éve, 1997 őszén a Zidane-nal, Inzaghival, Tacchinardival, Del Pieróval felálló Juventus csak üggyel-bajjal tudta legyőzni a kassai 1.FC-t a Bajnokok Ligájában (1:0, 3:2), szombaton pedig a bacsfaiak akár féltucatot is rúghattak volna a kétszeres bajnoknak, igaz, abból a BL-t megjárt csapatból mára egyetlen játékos sem maradt hírmondónak. Ha pedig a történelemnél tartunk: az a Lapšanský, akit a bacsfai védelem „kiradírozott”, tíz éve a KEK-ben a Besiktas elleni 2:1-es kassai győzelemkor két tizenegyest is kiharcolt a törökök ellen. Hol van már az az idő... A szombati meccsen a bacsfaiak játszották a focit, Andrej Daňňo pedig kiábrándultan jegyezte meg a mérkőzés végén: csapata nem versenyképes a másodosztályban, s csak a szégyent hozza a kassai futballra.

Ki lesz Paldan utódja?

Bacsfa. A szombati mérkőzésen a menesztett Róbert Paldan eddigi segítője, Ľubomír Lauko irányította a kispadról a bacsfai csapatot. „Paldant nagyon jó szakembernek tartjuk, soha nem próbáltunk beleszólni sem az összeállításba, sem a szakmai munkába, de jogosan kifogásoltuk azt a modort, ahogyan a szponzorokkal és a klubvezetéssel kommunikált” – tudtuk meg Albert Gyula klubelnöktől. S hogy ki lehet Paldan utódja? „Vannak kiszemeltjeink, ráadásul önként is jelentkeznek edzők, akik szívesen jönnének Bacsfára, de nevekkel egyelőre nem szolgálhatok. Az azonban biztos, hogy néhány napon belül eldől, ki ül majd a kispadra.” (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?