Alpesisí-vk - Másodszorra Brignone győzött St. Moritzban

Federica Brignone

Az olasz Federica Brignone nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperóriás-műlesikló versenyét St. Moritzban.

A viadal 40 perces csúszással kezdődött, mert hatalmas szél tombolt a svájci hegyoldalon. Emiatt a rajtot is lejjebb hozták a szervezők, így kevesebb mint egy perc alatt célba értek a legjobbak.

A módosított, igen gyors pálya nagy kihívás elé állította a sízőket, akik közül a szombati győztes, világbajnok Lara Gut-Behrami óriásit bukott: a hazaiak versenyzője hatalmas sebességgel, két védőhálót átszakítva ért földet, ám végül saját lécein csúszott be a célba.

A verseny olasz diadalmenetet hozott, ugyanis közülük öten is a legjobb tízben zártak: a győzelmet a 2019-20-ban összetett világkupa-győztes Federica Brignone szerezte meg, aki pályafutása 17. vk-viadalát nyerte. Mögötte honfitársa, Elena Curtoni végzett másodikként, míg a harmadik legjobb időt - megakadályozva a teljes olasz dobogót - az amerikai Mikaela Shiffrin érte el.

    Eredmények:
    női szuperóriás-műlesiklás:
    ---------------------------
1. Federica Brignone (olasz) 57.81 másodperc
2. Elena Curtoni (olasz) 57.92
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 58.24

A szakági vk állása 3 verseny után (még 6 van hátra): 1. Sofia Goggia (olasz) 220 pont, 2. Lara Gut-Behrami (svájci) 180, 3. Brignone 177

Az összetett vk állása 10 verseny után (még 27 van hátra): 1. Shiffrin 525 pont, 2. Goggia 435, 3. Petra Vlhova (szlovák) 340

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?