„Álomnak tűnt az egész”

A dunaszerdahelyi születésű Sille Tamás a Slovan jégkorongcsapatában kezdett, két éven át tagja volt a csehszlovák élvonalban szereplő pozsonyi együttesnek, majd az Extraligás Skalica gárdájába igazolt, kétezer őszétől pedig a székesfehérvári Alba Volán csapatát erősíti.

Sille Tamás (jobbra) már három éve az Alba Volán erősségei közé tartozikInternet-felvételIdén áprilisban megkapta a magyar állampolgárságot, s jégre léphetett a budapesti B-csoportos világbajnokságon. Tagja volt annak a magyar váltogatottnak is, amely e hónap elején óriási meglepetésre legyőzte a szlovák együttest. A 34 éves hátvéddel a minap beszélgettünk.

Hogy is került tulajdonképpen Magyarországra?

Kétezer tavaszán lejárt a szerződésem, a szakolcaiak eleinte nem tárgyaltak az esetleges hosszabbításról, csak akkor, amikor már megállapodtam a fehérváriakkal. Több ajánlatom is volt, de én elhatároztam, hogy Magyarországon folytatom.

Nem bánta meg?

Egyáltalán nem. Örülök, hogy így döntöttem. Csak a honosítással volt egy kis probléma, eléggé elhúzódott a dolog, már azt hittem, az idei vb-n sem szerepelhetek magyar színekben. Aztán szerencsére egyik napról a másikra fordult a kocka.

Sokan azt várták a magyar válogatottól, hogy hazai jégen kiharcolja az élvonalba jutást.

Ez csak amolyan szurkolói óhaj volt. Ján Jaško edző és a csapat is tisztában volt azzal, hogy a kazahokat és a lengyeleket nem győzhetjük le. Végül beigazolódott a papírforma, s a harmadik helyen végeztünk.

Gondolta volna, hogy még az idén a szlovákok ellen fog játszani?

Nem! Megörültem, amikor megtudtam, elfogadták a magyar szövetség meghívását. Egy kicsit azért furcsa volt, néhány játékost ismertem még az Extraligából, velük elbeszélgettem a budapesti találkozó előtt. Még mindig nem akarom elhinni, hogy legyőztük a szlovákokat. Ilyen bravúr csak száz évben egyszer sikerül. Szinte álomnak tűnt az egész. Az igazat megvallva, senki sem bízott abban, hogy legyőzzük őket.

Mi kellene ahhoz, hogy Magyarországnak A-csoportos hoki válogatott legyen?

Még több fedett csarnok, természetesen több csapat és színvonalasabb bajnokság. Úgy tűnik, most elkezdődött egy folyamat, az illetékesek rájöttek arra, csak akkor lehet sikeres a sportág, ha nagyobb anyagi támogatásban részesül. Egy biztos, sokat javult a magyar hoki, s joggal reménykedhetünk abban, hogy a közeljövőben megvalósul egy újabb álom, az A-csoportba jutás. Ha valaki egy hónappal ezelőtt azt mondja, hogy legyőzzük a szlovákokat, enyhén szólva megmosolyogják...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?