Akár egy burleszkfilm

Négy nap alatt két meccsen hat pontot szerzett az Inter – kell ennél több? Kell. Egy kis futball. Nem sok. Egy-két testcsel, néhány gól, fokozott tempó. A honi drukkernek nincsenek nagy igényei. Kevéssel is beérné. De még az a kevés sincs.

Marek Čech (balra) iránt télen a prágai Sparta érdeklődött. Az utánpótlás-válogatott hátvéd tegnap győztes gólt lőtt. ČTK-felvételA tegnapi Inter–Trenčín meccs egyetlen pozitívuma ugyanis a kellemes tavaszi idő volt. Máskülönben... A nézőszám még mindig csökkenhet, a játék színvonala már nem. A „rettegett első negyedóra” ad hoc jellegű kapkodásába Seman csempészett némi izgalmat, a trencséni védő suta felszabadító rúgása a szögletzászlótól saját kapuja elé szállt, kár, hogy Lembakoali félperces késéssel eszmélt. A 25. percben Šebo néhány testcsel után ígéretes helyzetben mellé lőtt, öt perccel később pedig tizenöt méterről fordult kapura – írhatnánk, hogy lövése veszélytelen volt, ez azért jobban hangzik annál, hogy az U20-as válogatott csatár kapásból, félfordulatból gyertyát rúgott. A másik oldalon Kamenský forgatta meg Burzát, hogy aztán telibe találja Hýll kapust. Az akció mégis tapsot érdemelt volna – ha lett volna, aki tapsoljon.

A 39. percben szabadrúgáshoz jutott az Inter, és Marek Čech 25 méterről bevette Volešák kapuját, az Inter-kispad, a családtagok és a négyfős szurkolótábor nagy örömére. A sárga-feketék fiatal hátvédje ezzel a meccs hőse lett, s ehhez a gólon kívül elég volt számára egyetlen látványos mozdulat, amikor a második félidőben két trencsénin hámozta át magát egy finom emeléssel.

Fordulás után az Inter akár még növelhette is volna előnyét, a 64. percben Burza ugratta ki Šebót, a csatár azonban futás helyett megállt, és méltatlankodó gesztusokkal magyarázta csapattársának, hogy legközelebb milyen ívű is legyen egy indítás. Hiába, a sztárokkal csínján kell bánni. A vendégeken nem segített az utolsó roham sem: a ráadás perceiben Mičenec egyenlíthetett volna, de öt méterről mellé lőtt, a másik oldalon pedig Halenár maradt le Brezík beadásáról.

Az Inter fontos pontokat szerzett, a trencséniek pedig talán jobban tették volna, ha a halasztások helyett ősszel lejátsszák a meccseiket. ĺgy öt tavaszi bajnokin mindössze két pontot szereztek. Többre nem is lehet esélye egy olyan csapatnak, amely 450 perc alatt csak egyetlen árva gólt hoz össze.

Edzői vélemények – Pecze Károly (Inter): „A cél szentesíti az eszközt, márpedig számunkra ezúttal is csak a három pont volt a fontos. Csatáraink is követhették volna Čech példáját.”

Jaroslav Jurkovič (Trenčín): „Nincs mit értékelni. A klubvezetésnek rendet kell tenni az öltözőben, mert ez a teljesítmény minősíthetetlen.”

A bajnokság állása:

1. B. Bystrica 20 9 6 5 30:22 33

2. Ružomberok 20 9 5 6 35:30 32

3. Trnava 19 9 4 6 28:23 31

4. Žilina 20 6 9 5 32:27 27

5. Petržalka 20 6 9 5 26:24 27

6. Inter 21 7 6 8 20:22 27

7. Dubnica 20 6 7 7 22:25 25

8. Trenčín 20 7 3 10 21:29 24

9. Slovan 20 5 8 7 20:25 23

10. Púchov 20 6 3 11 22:29 21

A 19. forduló mai műsora – 15.00: Dubnica–Slovan (Játékvezető: Cichý), B. Bystrica–Žilina (P. Šuniar), Petržalka–Púchov (Vlk); 16.00: Trnava–Ružomberok (Richtárik).

Inter–Trenčín 1:0 (1:0)

Gólszerző: M. Čech (39.). Játékvezető: Tomčík; 600 néző.

INTER: Hýll–Čišovský, Barmoš, Šedivý–Burza, Mráz (74. Brezík), Paulík, Petráš, M. Čech–Lembakoali (79. Halenár), Šebo (66. Tomčák).

TRENČĺN: Volešák–Palša, Škrtel, Mičenec, Marek Seman–Chomistek, Kubala, Velický, Vavruš (46. Majsniar)–Vaščák (69. Šuhaj), Kamenský (71. Santai).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?