Aimé Jacquet francia sikert vár a labdarúgó vb-n

JOBBAK, MINT NÉGY ÉVE. Aimé Jacquet, az 1998-as világbajnokságon aranyérmes francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jelenlegi csapat jobb, mint az övé volt. – Sohasem rendelkeztünk annyi kitűnő futballistával, mint jelenleg – mondta a korábbi szakvezető.

Sorakozó. Denilson, Cafu, Rivaldo, avagy brazil készülődés a vb-reTASR/EPA-felvétes JOBBAK, MINT NÉGY ÉVE. Aimé Jacquet, az 1998-as világbajnokságon aranyérmes francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jelenlegi csapat jobb, mint az övé volt. – Sohasem rendelkeztünk annyi kitűnő futballistával, mint jelenleg – mondta a korábbi szakvezető. – A fiatalok beértek, a tapasztalt játékosaink pedig egyre jobbak. Zinedine Zidane személyében ráadásul olyan zseniális labdarúgónk van, mint annak idején Cruyff, Platini, vagy Maradona volt. Azt hiszem, hogy ismét a mi sikerünkkel ér véget a világbajnokság.

KÜLÖNTALÁLKOZÓ. A császári pár is szurkol a japán labdarúgó-válogatottnak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy május 25-án Akihito és Micsiko találkozik a hat nappal később kezdődő világbajnokságra készülő csapat tagjaival. A társrendező ország együttese jövő szombaton a svédekkel játszik Tokióban, s a mérkőzés lefújása után mindkét válogatott játékosai köszöntik majd a párt. Később Akihito császár és hitvese, Micsiko császárné a stadion VIP-termében elbeszélget a japán labdarúgókkal. Philippe Troussier csapata a vb első szakaszában a belgákkal, az oroszokkal és a tunéziaiakkal mérkőzik.

NYĺLIK A FIFA-FŐHADISZÁLLÁS. Ma nyílik meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ideiglenes főhadiszállása Dél-Koreában, amely a világbajnokság végéig működik majd. A FIFA mintegy 60 tisztségviselője már beköltözött a szöuli Hyatt Hotelbe. Ugyanezt a szállodát választották központul a helyi szervezők is. A Japánnal közösen rendezendő vb május 31-től június 30-ig tart.

JEGYEKRE VÁRVA. Alig több mint két héttel a labdarúgó világbajnokság kezdete előtt sok szurkoló még nem kapta kézhez a korábban megrendelt jegyét. Ennek oka, hogy nyomdai problémák miatt a belépők egy részét visszavonták és csak hétfőtől lehetséges a pótlásuk. Az angol szövetség 8000 jegyre adta le igénylését, a németek 3000 belépőre várnak. Japánban egyébként már minden jegy elkelt, Dél-Koreában viszont 200 ezer még gazdára vár.

VIERI HÉT MECCSRE KÉSZÜL. Christian Vieri készen áll arra, hogy kulcsemberhez méltó játékkal segítse vb-aranyéremhez a nagy esélyesek közé tartozó olasz labdarúgó-válogatottat. Az Internazionale világklasszis csatára az elmúlt hónapokban többször is sérüléssel bajlódott, de a gondok már elmúltak. – Nagyszerűen érzem magam, már azt is elfelejtettem, hogy nemrég még fájt a bokám. Csúcsformában leszek a csapat első mérkőzésére, s biztos vagyok abban, hogy bírni fogom a megterhelést. Négy hét alatt hét találkozón akarok szerepelni, az utolsót mindenképpen meg akarjuk nyerni – mondta a bivalyerős tá-madó. Vieri nem ért egyet azokkal a kijelentésekkel, hogy a középpályássor elsősorban védekezésre alkalmas játékosokból áll, s ez gondot okozhat a támadásoknál. – Semmi pénzért nem cserélném el Luigi Di Biagiót, Cristiano Zanettit, Gianluca Zambrottát, vagy Damiano Tommasit, mert valamennyien klasszisok. A középpályán nem szervezőkre, hanem a labdát amilyen hamar csak lehet előre játszó labdarúgókra van szükségünk, mert a lehető leggyorsabban kell támadásba lendülnünk. Ebből a szempontból pedig tökéletes a csapat szerkezete.

Vb-résztvevők az ötvenben

Párizs. A világbajnokság mind a 32 résztvevő válogatottja az első 50 között szerepel a FIFA legújabb világranglistáján. Az élmezőny (zárójelben az egy hónappal ezelőtti helyezés): 1. (1.) Franciaország 802, 2. (2.) Brazília és 2. (3.) Argentína 784-784, 4. (4.) Kolumbia 728, 5. (5.) Portugália 726, 49. (49.) Szlovákia 574, 67. (68.) Magyarország 523. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?