A Žilina az őszi bajnok

A bajnok Žilina áll a táblázat élén az őszi idény végeztével a labdarúgó Corgoň Ligában, a címvédőt egy ponttal lemaradva a ligetiek követik. Az utolsó helyen a Trenčín telel.

A rózsahegyiek második gólja: Volešák kapus csüggedten áll, a labda már a hálóban táncol. SITA-felvételAz utolsó őszi fordulóban a bajnok a besztercebányaiakat fogadta, s 1:0-ra le is győzte. Az első félidőben még kiegyenlített volt a játék, szünet után azonban már egyre jobban belelendültek a hazaiak, s bár csak egy gólt lőttek, több helyzetük is volt.

A zsolnaiakkal már csak a ligetiek tartják a lépést – az első helytől egy ponttal lemaradó Artmedia vasárnap éppen a harmadik helyezett Nitrát győzte le a csereember Piroška góljával.

A Slovan és a Košice találkozója jó focit és hagyományos derbihangulatot hozott – a két gárda négy napon belül kétszer találkozott egymással, s míg a kupameccs után a kassaiak örülhettek, a bajnokin a Slovan volt a szerencsésebb. A vendégek el is ismerték, hogy sok helyzetet elpuskáztak, ugyanakkor fájlalták, hogy a Slovan győztes gólját szabálytalanság előzte meg, így szerintük már korábban le kellett volna fújni a szituációt.

A táblázat végére csúszott trencséniek reménykedtek, hogy a Ružomberok ellen kozmetikázhatnak valamit mérlegükön (főleg a kapott gólok rubrikájában szereplő szám riasztó), de a sereghajtó most sem tett csodát, a vendégek osztálykülönbséggel győztek. A hazaiak holland klubtulajdonosai azt ígérik, a téli felkészülés alatt lecserélik az egész csapatot – s a megújítást rögtön tegnap elkezdték: menesztették Rob McDonald edzőt.

Az aranyosmaróti ViOn kiesési rangadót vívott a szenciekkel, s végül Černák góljának köszönhetően sikerült begyűjtenie a három pontot. Az újonc a 6. forduló után nyert ismét, s ezzel némileg ellépett az üldöző szenciektől, de azért a tavaszi kiesési gondok a Senec és a Trenčín mellett feltehetőleg a ViOnt is érintik majd…

Az ősz utolsó bajnoki mérkőzését ma játsszák, 20 órától a Dubnica a nagyszombati Spartakot fogadja. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?