A VK-győztes a legjobb

Pozsony. Huszonkettedszer hirdették ki tegnap Szlovákiában az Év kerékpárosa ankét eredményeit. Legelőször, 1980-ban Anton Tkáč, Montreal olimpiai bajnoka volt az első, és tegnap éppen ő, de ezúttal már a honi szövetség elnökeként díjazta a legjobbakat.

Pozsony. Huszonkettedszer hirdették ki tegnap Szlovákiában az Év kerékpárosa ankét eredményeit. Legelőször, 1980-ban Anton Tkáč, Montreal olimpiai bajnoka volt az első, és tegnap éppen ő, de ezúttal már a honi szövetség elnökeként díjazta a legjobbakat. A szövetség vezérkarának rangsorolása alapján 2002-ben az Év versenyzője a junior korú Matej Jurčo lett. A Liptovský Hrádokban élő fiatalember remek esztendőt hagyott maga után, hiszen első szlovák kerékpárosként megnyerte a junior Világ Kupát, amelyet szintén tegnap vehetett át. Elindult a belgiumi Zolderben rendezett országúti vb-n is: a juniorok mezőnyében a tömegrajtos versenyben ötödik, az időfutamban tizedik helyen végzett. „Furcsa helyzet alakult ki, hiszen a világranglista 40. helyén álló ország versenyzője lett VK-első – magyarázta helyzetét Matej Jurčo. – Nagyra becsülöm, hogy engem rangsoroltak itthon az első helyre, hiszen az egész felnőtt mezőnyt megelőztem. Nem lepett meg az ankétgyőzelem. Ez azt is bizonyítja, hogy az országútiak között voltam eredményes, mert sportágunkban ezt a szakágat tartják az igazi kerékpározásnak, mintegy a többiek fölé rendelve.” Tavaly két VK-futamelsőséget szerzett: Lengyelországban és Ausztriában. „A Világ Kupa egészéves versenysorozat, a siker lépésről lépésre születik. A világbajnokság viszont olyan, mint a sorsjáték, mindig hozhat meglepetést. Zolderben az utolsó méterekig harcoltam az elsőségért, mégis csak ötödikként értem célba. Kár, mert a dobósokon kívül mindenki gyorsan feledésbe merül” – sajnálkozott az idén már a felnőttek közé lépő ankételső. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?