A veretlen FC Valentínó diadala

<p>Nyárasd. Nem sikerült triplázniuk a Nádvágóknak, először került az FC Valentínó alakulata győztesként a Kosár Dávid Emléktorna krónikájába.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Harmadszor emlékeztek teremtornával a barátok, az egykori osztály- és csapattársak a DAC autóbalesetben elhunyt fiatal labdarúgójára, Kosár Dávidra. Ezúttal hat együttes körmérkőzéses rendszerben csatázott az elsőségért a kispályás teremtornán, mely az új esztendő elején megmozgatta a zömmel a téli felkészülés rajtjára várakozó fiatal futballistákat.

„Akcióképesek az új nemzedék képviselői. Önerőből képesek csapatokat toborozni, díjakat biztosítani, rendezvényt szervezni, s közben önfeledten fociznak” – dicsérte a fiatalokat az ismert csallóközi nevelőedző, Lépes György, aki a résztvevők többségével pályafutásuk legelején került közeli kapcsolatba.

A torna egyik szervezője, Kaprinai Erik kettős szereposztásban került rivaldafénybe. A KD Team színeiben a játéktéren tüsténkedett, pihenőidejében pedig a jegyzőkönyvet vezette, az időrend betartását felügyelte.

Sajnos, a sportszerű csatározások elején kényszerszünetet kellett elrendelnie. Történt ugyanis, hogy az FC Valentínó csapatában játszó Hegedűs László egy párharcot követően balszerencsésen esett, súlyos vállsérülést szenvedett. A szerencsétlenül járt sportolót rohammentő szállította a kórházba. „Már jó kezekben van. Éppen most kaptam a hírt, hogy időközben Pozsonyba robogtak vele, s a kramárei kórházban műtik. Remélem, mielőbb felépül” – tájékoztatott, bizakodott Kaprinai Erik.

A seregszemle leggólerősebb csapata, az FC Valentínó veretlenül vette az akadályokat, s a Dávid feliratú piros mezben játszó kollektíva két játékosa, Szőcs László és Lelkes Mátyás minipárbajából került ki a mezőny gólkirálya. Két percig Szőcs neve szerepelt az első helyen a góllistán, majd egy gyorsleltárt követően helyet cserélt Lelkessel. „A torna zárómecscsén tripláztam, de az egyik gólomat csapattársamnak, Szőcsnek írták be. A végelszámolásnál rendeztük a statisztikát, ezzel egy találattal megelőztem őt. Dávidot csapattársként és barátként nagyon megkedveltem, focistaberkekben gyakran emlegetjük. Nevét a mezünkön viseltük, emlékét megőrizzük. Erkölcsi kötelességünk, hogy játékkal is emlékezzünk” – summázta a résztvevők krédóját Lelkes Mátyás.

A díjátadásnál Kosár Dávid édesanyja elérzékenyülten asszisztált. „Köszönettel tartozunk a Nyárasdi Községi Hivatalnak, mely bérmentve bocsátotta rendelkezésünkre a sportcsarnokot, s a mérkőzéseket szólistaként irányító játékvezetőnek, Horváth Mihálynak. A szervezőmunkában nagy segítségemre volt Egri Iván, Bögi István és Tászli Zoltán. Jövőre folytatjuk” – nyilatkozta a megmérettetést értékelve Kaprinai Erik. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?