A szlovénoktól is kikaptak a szlovák hokisok

Szocsi |

<p>Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a szocsi téli olimpián a szlovák jégkorong-válogatott, Szlovéniától 3:1-re kapott ki. A szlovákok az eddigi két meccsen csak két gólt ütöttek, gólkülönbségük riasztó: 2:10.</p>

A Bolsoj Jégcsarnokban a szlovénok és a szlovákok is szerettek volna javítani, mivel az első mérkőzését mindkét együttes elvesztette. „Mi leszünk a favoritok, a szlovénoktól védekezést várok” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Vladimír Vůjtek, a szlovákok szövetségi kapitánya. Ehhez képest az első harmadban inkább a szlovének diktálták a tempót, a kapura lövések aránya pedig kiegyenlített volt: 11:10 a szlovákok javára, úgy, hogy közvetlenül a dudaszó előtt Halák kapus háta és a gólvonal mögött pattogott a korong.A második harmad Surový nagy helyzetével indult, de Robert Kristan (aki a szlovák Tipsport Extraligában, Nyitrán véd) továbbra is remekül védett. A szlovákok ekkor már nem számolhattak Tomáš Kopeckývel, aki megsérült az első játékrészben. A gól nélküli állás a második húsz percben sem változott. A harmad végén a szlovákok két emberelőnyüknek köszönhetően gyakrabban kerültek a kapu elé, de gólt nem tudtak ütni, Handzuš és Surový lehetőségei is kimaradtak. Az aktív szlovénok igyekezetét a harmadik játékrészben siker koronázta: a 44. percben emberelőnyben Rok Ticar betalált, s ujjongtak a lelátón a neonzöld dzsekis szlovének. Öt perc elteltével még nagyobb volt az örömük – Marcel Rodman 2:0-ra növelte a szlovén előnyt.  A szlovákok még végig sem gondolhatták, mit kellene ezzel a helyzettel kezdeni, 24 másodperc múlva a szlovénok legnagyobb sztárja, Anze Kopitar is feliratkozott a góllövőlistára. A felszabadult szlovéneknek voltak még egyéb helyzeteik is, de végül az utolsó percben Jurčo szépített – 1:3. A szlovákok mindkét eddigi meccsüket elveszítették, de mint már az amerikaiaktól elszenvedett zakó után is hangsúlyozták, az „igazi torna” csak a nyolcaddöntőkkel kezdődik. A csoportból ugyanis mindenki továbbjut, utána egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. A 12 csapat összesített táblázatán az első 4 helyen álló együttes egyenesen a negyeddöntőbe kerül, a többiek nyolcaddöntőt játszanak.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?