A szlovákok legyőzték Svájcot

Nagyszombat |

<p>Gólgazdag meccsen avatta fel a nagyszombati City Arénát a szlovák labdarúgó-válogatott, amely péntek este felkészülési mérkőzésen 3:2-re nyert Svájc ellen.</p>

A szlovák nemzeti csapat hat és fél év után tért vissza Nagyszombatba, és először játszott az átépített Anton Malatinský Stadionban, amely csaknem teljesen megtelt a svájciak elleni meccsre. Az első húsz perc kevés eseményt hozott, főként a svájciak birtokolták a labdát, a szlovákok kontrákra játszottak. A 11. percben Hamšík adott jó labdát Maknak, de tisztáztak előle. A másik oldalon a 22. percben Lichtsteiner lövése alig szállt a kapu fölé. A 26. percben egy jó szlovák ellentámadás végén Weiss Kuckához passzolt, ő viszont a földbe rúgott. Ezután Muchának is be kellett mutatnia egy bravúrt, Shaqiri lőtt veszélyesen. Mak aktívan játszott, de lövésig nem jutott, végül Ďuriš lett a nyerőember: a 39. percben egy szöglet után Škrtel kanalazta vissza a labdát a kapu elé, és a cseh bajnokság legjobb góllövője fejjel megszerezte a szlovákoknak a vezetést - 1:0. Ez volt Ďuriš első találata címeres mezben. A svájciak még az első félidőben egyenlíthettek volna, Schärhez csusszant át valahogy a labda, de Mucha lábbal védett. A második félidőt remekül kezdték a szlovákok, Weiss játszotta magát tisztára a bal oldalon, belőtt passza megtalálta Ďurišt, aki a léc alá perdített. Hét perccel később Hrošovský indult meg jól, Hamšíkhoz passzolt, aki középre adott: Ďuriš lövése még nem ment be, de jött Mak, akinek csak az üres kapuba kellett berúgnia a labdát - 3:0. Ezután viszont a szlovákok védelme is elaludt, és Derdiyok közelről fejjel szépített - 3:1. Négy perc elteltével pedig már csak egy gól volt a különbség: egy szöglet után labda eljutott egészen a hosszú saroknál álló Drmicig, és a csereként beállt játékos laposan a hálóba lőtt - 3:2. A svájciak megélénkültek, szögletek, szabadrúgások után veszélyeztettek, Shaqiri többször befűzte a védőket. Az utolsó percek nagyon ideges hangulatban teltek, újabb gól azonban már nem született, így a szlovák válogatott legyőzte a szintén Eb-résztvevő svájciakat. Szlovákia-Svájc 3:2 (1:0)Góllövő: Ďuriš (39., 48.), Mak (55.), ill. Derdiyok (63.), Drmic (67.).Sárga lap: Ďuríš, Škrtel, ill. Seferovic, Drmic.17 582 néző.Játékvezető: Zelinka (cseh).SZLOVÁKIA: Mucha - Gyömbér (74. E. Sabo), Škrtel, Ďurica, Hubočan - Hrošovský (86. Greguš), Kucka (79. Pečovský)- Mak (79. Šesták), Hamšík (88. Duda), Weiss (79. Jakubko) - Ďuriš.SVÁJC: Bürki - Lichtsteiner (59. Lang), Schär, Djourou, Moubandjé - Gelson (59. Behrami), Inler (75. Zuffi), Kasami (59. Drmic) - Shaqiri, Derdiyok (75. Seferovic), Stocker (59. Mehmedi).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?