A szlovákok elrontották Nawalka bemutatkozását

<p>A szlovák futballválogatott 2:0-ra legyőzte Lengyelországot a wroclawi barátságos mérkőzésen, így elrontotta a hazaiak új szövetségi kapitányának, Adam Nawalkának a bemutatkozását. A Kozák-legénység a helyzetek alapján nagyobb arányban is nyerhetett volna. Holnap Portugáliában, Gibraltár ellen játssza idei utolsó meccsét a szlovák nemzeti csapat.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ján Kozák szövetségi kapitány a lehető legerősebb összeállítású csapatot küldte pályára, a sérült Vladimír Weiss helyett a Nürnbergben futballozó Róbert Makot jelölte a kezdőbe.

Magabiztosan kezdtek a szlovákok, de az első lehetőség a lengyelek előtt adódott, Blaszczykowski erőtlen fejesét könnyen védte Kozáčik. A vendégek támadásai jóval veszélyesebbek voltak, mint a hazaiakéi. Bő félóra után vezetést szereztek a szlovákok: Stoch rövid szöglete után a jól játszó Hamšík középre ívelt, és Kucka közelről a hálóba lőtt – 0:1. Ez volt a Genoa középpályásának második válogatott gólja. Kucka szokásához híven ezúttal is szaltóval ünnepelte találatát. A gól megzavarta a lengyeleket, s ezt ki is használták a vendégek: a 39. percben Hamšík mesteri passza után Mak növelte az előnyt – 0:2. Ez volt a 22 esztendős szélső első találata a címeres mezben. Röviddel később újabb nagy lehetőség adódott a szlovákok előtt, ám Kucka ahelyett, hogy az üresen álló Makot szöktette volna, elhamarkodottan fölé lőtt.

Szünet után taktikusan futballoztak a szlovákok, de így is akadtak lehetőségeik, Mak, Bakoš és Hamšík nagy helyzetben hibázott. A lengyelek összességében nagyon keveset mutattak, a Škrtel–Ďurica duó szinte leradírozta a pályáról a Dortmund gólerős csatárát, Robert Lewandowskit.

Jól játszott a szlovák csapat, nehéz is valakit kiemelni, ám Marek Hamšík ezúttal igazi karmester volt, és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Ez volt a szlovák válogatott idei második győzelme, korábban Bosznia-Hercegovina ellen is idegenben nyert (1:0).

„Ilyen mérkőzés után öröm értékelni, mert végig jobbak voltunk ellenfelünknél. A hazaiaknak is akadt egy-két lehetőségük, ám mi a két gól mellett legalább öt ziccert is elpuskáztunk – nyilatkozta a mérkőzés után Ján Kozák szövetségi kapitány. – Védenceim teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, nem is nagyon bánom, hogy nem lőttünk több gólt. Örülök, hogy a lengyelek ellen sok helyzetet dolgoztunk ki, és sikerült semlegesítenünk két legnagyobb ászukat, Lewandowskit és Blaszczykowskit.”

Kozák a meccset követő sajtótájékoztatón felkapta a vizet, miután Miroslav Michalech, a TA3 riportere azt kérdezte tőle, szerinte csapata aktív játéka döntött-e, vagy az, hogy a lengyelek az új szövetségi kapitány miatt nehéz helyzetben várták a meccset. Kozák ingerülten, félig magázva, félig tegezve reagált: „Ne haragudjon, de hogy lehet ilyen kérdéssel degradálni az együttes jó teljesítményét? Szlovák maga egyáltalán? Miért lettek volna nehéz helyzetben a hazaiak? Kérlek, hagyd ezt...”

A szlovák nemzeti csapat holnap (19.30) Portugáliában Gibraltárral találkozik, amelynek ez lesz a történelmi első válogatott meccse. A lengyelek elleni keretből csupán Tomáš Košický, Saláta Kornél, Viktor Pečovský, Tomáš Kóňa és Stanislav Šesták játékára számít Ján Kozák. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?