A szezon meccsei várnak a somorjai kosarasokra

somorjai kosarasok

Befejeződőtt a felsőházi rájátszás, lezajlott a cseh–szlovák kupa, szerdán (19.00) pedig már a kassai Young Angels elleni playoff-negyeddöntő 1. meccse következik – eseménydús a március a somorjai női kosárlabdacsapat számára.

Az extraliga alapszakaszának negyedik helyén végző csapat a felsőházi rájátszásban jóval nagyobb játékerőt képviselő riválisokkal találkozott, így a 0/6-os mérleg papírformának számított. Csakúgy, mint a Young Angels uralma az alsóházban, ahol a kassaiak hibátlan mutatóval zártak. Suja Tímea, a somorjaiak irányítója – és Diósi Albert vezetőedző asszisztense – szerint ez azonban nem jelent hátrányt a csallóközieknek a két csapat egymás elleni párharca előtt.

„Ezeket a meccseket nem lehet összehasonlítani. A sok vereség ellenére is jobb az erősebb csapatokkal játszani, sokkal inkább felkészítenek az agresszívebb, gyorsabb kosárlabdára – mondta lapunknak a rutinos játékos.

Hasonló okokból örültek a somorjaiak a hétvégén lebonyolított cseh–szlovák Föderális Kupa meccseinek is. A sűrű program (három nap alatt lejátszott három meccs) ellenére nagyon pozitívan értékelték a tornát, amelyen végül hatodikként zártak.

A szezonnak ebben a fázisában már nem adnak annyit az edzések, jobb meccseket játszani, amik a csajokat is jobban motiválják. Igaz, csak tízen utaztunk el Hradec Královéba, és nem is mindenki volt teljesen egészséges, de beosztottuk az erőnket, hogy mindenki kellően játékba kerüljön, jó kondiban legyen a Young Angels elleni negyeddöntők előtt – szögezte le Suja.

Maradva még a cseh városban: a somorjaiak négy és fél órás utazás után, a számukra szokatlanul kései fél 8-tól játszották a negyeddöntőt a házigazda klub ellen (41:89). A helyosztókon előbb a torna meglepetését okozva megverték a rózsahegyieket (61:51), majd az 5. helyért kiírt találkozón a besztercebányai Slávia már hozta a kötelezőt ellenük (34:69).

„Nagyon jól esett a győzelem. A rózsahegyiek gyorsan elhúztak, de apránként közeledtünk hozzájuk, az utolsó negyedet pedig 23:4-re nyertük. Vasárnap eleve csak egy levezető meccset terveztünk, hogy a picit többet játszók kifújhassák magukat – mesélte Suja.

A történeti hűség kedvéért: a döntőt a brünni Žabiny csapata nyerte a Hradec ellen, legjobb szlovákiai klubként a pöstyéniek bronzérmesként zártak.

Sem utóbbi gárda számára, sem a másik két szlovák együttesnek nem jelenthet gondot a hét közben elrajtoló playoff-negyeddöntő sikeres abszolválása a hazai extraligában. Az egyetlen, komoly téttel bíró párosítás a somorjaiaké, akik a már említett nagy rivális „nagyobbikkassai csapattal találkoznak. Az alapszakaszban mindkét meccset a zöld-fehérek nyerték (65:63, 62:57), ugyanakkor a Szlovák Kupa negyeddöntőjében az egy amerikai légióssal felálló keletiek diadalmaskodtak (54:78).

„A kassaiak fizikailag keményebb kosárlabdát játszanak, megtapasztalhattuk, hogy kis túlzással ütnek-vernek és néha indokolatlanul csapkodnak. De ehhez a stílushoz hozzászoktunk a hétvégi kupameccseken is, ezzel nem fognak meglepni minket. A játék szintjén nem kérdés, hogy mi vagyunk a jobbak, erőnlétben és keménységben kell felvennünk velük a harcot. De az a lényeg, hogy úgy védekezzünk, ahogy azt elterveztük. Jól felkészültünk az ellenfélből, nagyon koncentrálunk, hogy a szezon legfontosabb meccsein meg tudjuk védeni a negyedik helyünket, és az elődöntőben folytathassuk majd a bajnokságot – tette hozzá Suja. – Ami pedig a tengerentúli légiósukat illeti, rengeteg akciót rá játszanak a Young Angelsnél, de dobhat ő akár sok pontot is, csak más csapattársa ne dobjon, és akkor megnyerjük a meccseket.

A playoff-negyeddöntő az egyik fél két győzelméig tart. A szerdai, somorjai meccset (19.00) követően szombaton a kassaiak lesznek a házigazdák (17.30), az esetleges döntő mérkőzésre jövő héten kerülne sor a csallóközi városban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?