A SPORTVILÁG HALOTTAI

Pozsony. Ebben az esztendőben is több híres sportszemélyiség távozott az élők sorából.
Január 5.: atlétika – Charles Dumas, a férfi magasugrás egykori világcsúcs tartója (215 cm) és az 1956-os olimpiai bajnok 66 éves korában hunyt el rákban.
Január 25.

Pozsony. Ebben az esztendőben is több híres sportszemélyiség távozott az élők sorából.

Január 5.: atlétika – Charles Dumas, a férfi magasugrás egykori világcsúcs tartója (215 cm) és az 1956-os olimpiai bajnok 66 éves korában hunyt el rákban.

Január 25.: atlétika – Fanny Blankers-Koen négyszeres olimpiai bajnok (1948). A holland háziasszony Londonban megnyerte a 100, 200 m-et, a 80 m-es gátfutást és tagja volt a 4x100 m váltónak. Amszterdamban hunyt el 85 éves korában.

Február 14.: országúti kerékpár – Marco Pantani 34 éves korában hunyt el, túladagolta a kokaint. Az olasz versenyző 1998-ban megnyerte a Giro d’ Italia és a Tour de France kerékpáros versenyt.

Február 21.: labdarúgás – John Charles Wales egykori válogatottja műtét után hunyt el 72 évesen. A Juventus színeiben 155 mérkőzésen 93 gólt rúgott.

Május 25.: kézilabda – Jerzy Klempel lengyel átlövő Wroclawban hunyt el 51 éves korában. Egymás után háromszor volt a német Bundesliga gólkirálya.

Augusztus 16.: jégkorong – Ivan Hlinka háromszoros világbajnok és az 1998-ban aranyérmet szerzett cseh válogatott edzője közlekedési balesetben hunyt el 54 éves korában.

Szeptember 20.: futball – Brian Clough angol tréner gyomorrákban hunyt el 69 éves korában. A Derby County és Nottingham Forest csapatával angol bajnoki címet nyert, 1979-ben és 80-ban a Nottingham csapatával BEK-győztes lett.

Október 6.: – atlétika – Johnny Kelly amerikai maratoni futólegenda Bostonban hunyt el 97 éves korában. Hatvanegyszer vett részt a híres bostoni maratonon, kétszer megnyerte és hétszer a második helyen végzett.

Október 27.: futball – Serginho brazil védő szívelégtelenségben hunyt el egy bajnoki mérkőzésen 30 éves korában.

November 9.: futball – Emlyn Hughes, az FC Liverpool és az angol válogatott egykori csapatkapitánya rákban halt meg 57 évesen.

November 17.: jégkorong – Alekszandr Ragulin orosz hátvéd, olimpiai bajnok, a szovjet válogatott tagjaként háromszor nyert olimpiai bajnokságot. A világ egyetlen hokisa, aki 10 világbajnoki címmel dicsekedhetett. Moszkvában hunyt el infarktus következtében 63 éves korában.

December 6.: futball – Raymond Goethals a belga labdarúgó-válogatott egykori edzője (1968-76) 83 évesen távozott az élők sorából. 1978-ban KEK-et nyert az Anderlecht együttesével, 15 évvel később BEK-et az Olmpique Marseille csapatával. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?