„A Slovannal mindenki bajnok akar lenni!”

A vártnál jóval rövidebb volt a jégkorong ST Extraliga 2002/2003-as kiírásának fináléja.

Július Šupler így örült a bajnoki címnekTASR-felvétel A vártnál jóval rövidebb volt a jégkorong ST Extraliga 2002/2003-as kiírásának fináléja. A címvédő Slovan, amely remek hajrájának köszönhetően megnyerte az alapszakaszt, a playoffban is csúcsformában hokizott, a döntőben zsinórban négyszer győzte le a Košice együttesét, s minden különösebb gond nélkül lett bajnok – ötödször (negyedszer a szlovák élvonalban). Pedig tavaly ősszel nem úgy nézett ki, hogy fél évvel később ismét a pozsonyiak ünnepelhetnek. Július Šupler vezetőedzővel tegnap délután beszélgettünk.

Októberben, amikor a Slovan igencsak bukdácsolt a bajnokságban, nem tartott attól, hogy esetleg elúszik a bajnoki cím?

Akkor is nyugodt voltam, amikor több mint tízpontos hátránnyal a negyedik helyen szerénykedtünk. Mivel a bajnokság hét hónapon át tart, s az első rész, a körmérkőzéses sorozat, amolyan bemelegítés a playoffra, azon fáradoztam, hogy az év elején kerüljünk csúcsformába.

Köztudott, a bajnokság legelején amolyan csikócsapat lépett jégre, majd rövid idő alatt sikerült kiegészíteni a keretet; szinte minden posztra egy-két kulcsember került, ők a továbbiakban a csapat vezéregyéniségei voltak. Miért csak menet közben igazoltak?

Nem sürgetett az idő, nyugodtan kerestük a legmegfelelőbb korongozókat; sokat jelentett, hogy szabadkezet kaptam a klubvezetéstől. Nagyon örültem, amikor visszatért Zdeno Cíger, aki főleg a playoffban ellenállhatatlanul hokizott. De nemcsak ő nyújtott átlagon felüli teljesítményt, hanem a keret valamennyi tagja. Feltétlenül meg kell említenem Pavol Rybár kapust, főleg neki köszönhetjük, hogy a fináléban kétszer is hosszabbításban nyertünk a kassaiak ellen.

A rájátszásban, az összesített eredmények alapján könnyedén lettek bajnokok, a valóságban azonban az utolsó két ellenfél komoly ellenállást tanúsított.

A negyeddöntőben könnyű dolgunk volt, mert a zsolnaiak nem bíztak a sikerben. Viszont a trencséniek, valamint a kassaiak ellen szoros meccseket vívtunk.

Gondolta volna, hogy éppen a Slovannal szerzi meg első Extraliga-elsőségét?

Amikor megszólítottak a pozsonyiak, tudtam, azért esett rám a választásuk, hogy megvédjék bajnoki címüket. Elvégre a Slovannal minden edző bajnok akar lenni!

Ön szerint mikor dőlt el az aranyérem sorsa?

A negyedik döntőn, 4:0-ás vezetésünknél biztos voltam abban, hogy az ellenfél már feladta.

Az alapszakasz-győzelemért egymillió, a playoff-elsőségért pedig 700 000 koronát kapott a szövetségtől a csapat, de vajon a klub mennyivel honorálja a bajnoki címet?

A szakvezetés úgy döntött, ezt nem hozzuk nyilvánosságra!

A kassaiak több mint ötmilliót kaptak volna az elsőségért...

De ebből nem lett semmi, mert, szerencsére, mi nyertük az Extraligát!

Az eddigi Extraliga-győztesek

1994: Dukla Trenčín; 1995, 1996: HC Košice; 1997: Dukla Trenčín; 1998: Slovan Harvard Bratislava; 1999: VSŽ Košice; 2000: Slovan Harvard Bratislava; 2001: HKm Zvolen; 2002: Slovan Harvard Bratislava; 2003: Slovan Slovnaft Bratislava. A csehszlovák hokiligában a Slovan Bratislava (1979), a VSŽ Košice (1986, 1988) és a Dukla Trenčín (1992) lett aranyérmes. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?