A sérült Ďuricát is behívták

Pozsony |

<p>Huszonnégy futballistát nevezett Ján Kozák, a szlovák futballválogatott szövetségi kapitánya a március 26-i, Málta elleni idegenbeli vb-selejtezőre. A meghívottak közül csak Saláta Kornél és Jakub Holúbek játszik a Fortuna Ligában.</p>

A sérüléssel bajlódó Tomáš Hubočan (Marseille), valamint Ján Ďurica (Trabzonspor) is helyet kapott a keretben, csakúgy, mint Novota János (Rapid Wien), aki klubcsapatában teljesen mellékvágányra került.

„A keret tagjai közül tizenhatan pályára léptek a hétvégén, Sabo, Nemec és Bero együttese pedig tegnap este játszott. Meghívtam Novotát is, annak ellenére, hogy nem véd a Rapidban. Ján Ďurica után kiutazott Törökországba Martin Rusňák erőnléti edző, aki egy hétig fogja tesztelni, hogy milyen állapotban van a tapasztalt középhátvéd. Duda jó formában tért vissza a Herthába, sajnos, újra harcképtelenné vált, így nem számíthatok rá – szögezte le Ján Kozák szövetségi kapitány. – Vlado Weiss már Szlovákiában tartózkodik, úgy tudom, a pozsonyi Slovannal fog edzeni. Hubočan felépült sérüléséből, már játszott is a marseille-i fakócsapatban, neki helye van a válogatottban.”

A szlovák válogatott Anglia és Szlovénia ellen két 1:0-s vereséggel kezdte a vb-selejtezőket, majd Nagyszombatban Skóciát 3:0-ra, Litvániát pedig 4:0-ra győzte le. Így jelenleg hat ponttal a harmadik helyen áll. A pont nélküli Málta sereghajtó a csoportban.

„Mindenképpen le kell győznünk Máltát, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyeink” – szögezte le Ján Kozák.

A szlovák keret – kapusok: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Novota János (Rapid Wien), Martin Dúbravka (Slovan Liberec).

Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Milan Škriniar (Sampdoria), Ján Ďurica (Trabzonspor), Saláta Kornél (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille), Norbert Gyömbér (Groznij).

Középpályások: Jakub Holúbek (Žilina), Ján Greguš (FC Köbenhavn), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (AC Milan), Filip Kiss (FK Haugesund), Stanislav Lobotka (Nordsjaelland), Erik Sabo (Beitar Jerusalem), Marek Hamšík (SSC Napoli), Róbert Mak (Zenit Szentpétervár), Vladimír Weiss (al-Garafa), Matúš Bero (Trabzonspor), Albert Rusnák (Real Salt Lake City).

Csatárok: Michal Ďuriš (FK Orenburg), Adam Nemec (Dinamo Bucuresti).

Tartalékok: Ján Mucha (Slovan Bratislava), Adam Jakubech (Spartak Trnava), Martin Polaček (Zaglebie Lubin)–Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Lukáš Štetina (Dukla Praha)–Jakub Považanec (Dukla Praha), Róbert Pich (Slask Wroclaw), Jaroslav Mihalík (Cracovia Kraków), František Kubík (Slovan Bratislava)–Adam Zreľák (Jablonec), Jakub Sylvestr (Aalborg). (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?