A sátáni népszerűség diadala

Pozsony. A Nemzeti Teniszközpontban szombaton immár hetedik alkalommal adták át Szlovákia legjobb jégkorongozójának az Aranykorong-díjat. Az edzők, szövetségi tisztségviselők, játékosok és szakírók voksolását a hokirajongók telefonos szavazása markánsan befolyásolta, hiszen a fődíjat immár harmadszor elhódító Miroslav Šatant is meglepte, hogy az élen végzett.

Miroslav Šatan (középen) kapta az Aranykorongot, a legjobb kapus Ján Lašák (jobbra), a legjobb csatár pedig Michal Handzuš (balra) lettTASR-felvétel „Őszintén mondom, nem számítottam győzelemre, hiszen volt már ennél jóval sikeresebb idényem is. Kihagytam az idény eleji tengerentúli edzőtáborozást, Slovan-mezben kezdtem a szezont. Az újabb, két évre szóló szerződés aláírása után visszatértem Buffalóba. Csapatom, a Sabres az NHL alapszakaszában szereplésével csalódást keltett, a Keleti Főcsoportban csupán a 9. helyet szerezte meg. 82 találkozón 29-szer találtam a hálóba, mindössze 28 gólpassz szerepel az idei sikerlistámon. A csehországi világbajnokságon jó kezdés után végül is nem kerültünk dobogóra“ – érvelt a szlovák válogatott 29 esztendős csapatkapitánya, akinek elmondása szerint a díj átvételénél rögtönöznie kellett. „Lašákkal ellentétben nem készültem a nyilvános szereplésre. Én az esélylatolgatásnál lefogadtam volna, hogy az Ottawa Senators két meghatározó egyénisége, a védő Zdeno Chára, illetve a gólerős Marián Hossa közül kerül ki a győztes. Természetesen elfogadom a szurkolók számomra megtisztelő döntését, mely egyben új kihívást is jelent. Azon leszek majd, hogy teljesítményemmel már a közelgő Világkupán igazoljam, megérdemeltem a rangos kitüntetést“ – nyilatkozta a boldog győztes az ünnepélyes eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatón. Annak viszont nem tulajdonított nagy jelentőséget, hogy a begyűjtött aranykorongok számát tekintve utolérte Peter Bondrát, aki úgyszintén háromszor lett szlovák rangelső. Kettejükön kívül már csak Pavol Demitra került az élre. Mint köztudott, egy nappal a Világkupa befejezése után lejár a játékosok kollektív szerződése, fennáll a játékossztrájk veszélye. „Még mindig látok esélyt a megállapodásra. Szerintem lélektani hadviselés zajlik, egymást rémisztgetik a tárgyaló felek. A kérdésre, hogy ha nem születik megállapodás, még nem tudom a konkrét választ. Vannak ugyan szlovákiai és nyugat-európai kérőim, ám egyikőjüknek sem ígérkeztem el. Huszonkilenc éves vagyok, a profi hokiliga taposómalmában oly sokat sanyargatott szervezetem megérdemelne végre egy kis pihenőt. Az édes semmittevés idején utazgatnék“ – vázolta fel a jövőképet a kiválóság, aki azt sem vette zokon, hogy a csatár posztján Michal Handzuš lett a listavezető. Az ankétot értékelve elmondhatjuk, Miro Šatant ezúttal sátáni népszerűsége repítette trónra.

A LEGJOBB HOKISOK

Szlovákiai legjobb jégkorongozói a 2004-es évben

Aranykorong-díj: Miroslav Šatan (Buffalo Sabres)

Legjobb kapus: Ján Lašák (Moeller Pardubice)

Legjobb védő: Zdeno Chára (Ottawa Senators)

Legjobb csatár: Michal Handzuš (Philadelphia Flyers)

Legjobb edző: Dušan Gregor (Dukla Trenčín)

Az ST Extraliga álomhatosa: Karol Križan (Zvolen), Petr Pavlas (Slovan), Andrej Meszároš, Peter Fabuš, Roman Kukumberg (mindannyian Trenčín), Martin Bartek (Zvolen).

Az ST Extraliga legsokoldalúbb játékosa: Zdeno Cíger (Slovan)

Šatan futballcipőben

Szombaton Miroslav Šatan sportágváltásra készül, ezúttal a futballpályán láthatják őt viszont a sportkedvelők. Méghozzá Komáromban, ahol az ottani sportcsillagok ellen jótékonysági mérkőzést játszik a Šatan-alapítvány csapata értesültünk a névadótól, aki szombaton még nem volt hajlandó közreadni, kik alkotják csapatát. „Nehéz helyzetben vagyok, hiszen kémeim már jelentették, hogy az hazaiak csapatának mezében a Middlesbrough komáromi kiválósága, Németh Szilárd is csatasorba áll. „Rajta kívül a legyőzhetetlen kajaknégyes (Riszdorfer M., Riszdorfer R., Bača, Vlček) tagjai is az ellenfelet erősítik. Itt az ideje, hogy erősítések után nézzek“ – vallott színt a hokisztár, aki egyébként 18 éves koráig aktívan futballozott. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?